Kalatoidud

Basiilikulõhe soolakoorikus

Keskmine hinne: 3.36 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Soolakoorikus küpsetatud kala on õrn ja mahlane. Kala nahk tuleks hiljem hoolikalt soolast puhastada, et see maitset ei rikuks. Kala maitset täiustab ka eri basiilikute kasutamine.
Valmistusaeg: 40-60 min

Ettevalmistus 15 min + ahjus 30 min

Kogus: 6 portsjonit
Puhasta kala, eemalda soomused. Kuivata majapidamispaberiga. Haki ürdid ja lõika laim viiludeks. Täida kala kõht basiiliku ja laimiviiludega. Vooderda suur ahjuvorm fooliumiga. Raputa umbes sentimeetrine kiht soola vormi põhja. Tõsta lõhe soolale. Kata hoolikalt ülejäänud soolaga. Piserda paar lusikatäit vett peale, see muudab soola kõvaks koorikuks. Küpseta kala 200-kraadises ahjus 30 minutit. Lase ahjust võttes mõni minut seista. Lõhu soolakoorik katki ja eemalda. Pühi kalale sattunud sool ära, et see ei muudaks kala liiga soolaseks. Serveeri kartulite ja salatiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa