Kalatoidud

Paella hiidkrevettide ja sinimerekarpidega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Toidutare Autor: Triin Sander
Paella´s on kõike - safraniga maitsestatud head riisi, mahlast tomatikastet ja palju mereande. Mida rohkem, seda uhkem.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Haki peeneks paprikad, sibul, küüslauk ja lehtpetersell.
2. Kui kasutad külmutatud mereande, sulata neid külmkapis päeva jagu, eemalda sulatusvesi. Lõika kalmaar rõngasteks pese ja harja sinikarbid puhtaks. Krevetid jäta koorimata. Kata toidukilega ja pane tagasi külmkappi.
3. Sofrito ehk hispaania tomatikastme jaoks koori ja purusta tomatid - selleks tee tomatile ristlõiked, vala üle keeva veega ja koori, purusta kahvliga. Kuumuta pannil 2 spl oliiviõli, lisa hakitud sibul ja pool küüslaugust ning hauta madalal tulel, kuni sibul on klaasjas. Lisa tomatid, petersell, suitsutatud paprika ja näpuotsaga soola, hauta kuni enamik veest on aurustunud ja konsistents meenutab moosi, eemalda pannilt, pane kõrvale ja pühi paellera puhtaks.
4. Mereandide küpsetamiseks lase suures potis 150 ml vett keema, pane sellesse sinikarbid ja hauta madalal tulel umbes 5 minutit või kuni karbid on avanenud. Kinni jäänud karbid viska minema.
5. Kuumuta 2 spl oliiviõli paellera´l, lisa järgi jäänud küüslauk, krevetid ja küpseta 1,5 minutit pidevalt segades, lisa kalmaar ja küpseta veel 1,5 minutit. Eemalda pannilt, maitsesta soola-pipraga ja aseta kõrvale.
6. Nüüd on köögiviljade ja riisi kord. Kuumuta oliiviõli, lisa hakitud paprikad, kuumuta neid segades mõni minut, lisa riis ja sofrito. Sega, et kõik jaguneks ühtlaselt. Lisa kuumutatud puljong, safraniniidid, sool ja pipar, sega veel läbi ja küpseta katmata umbes 10 minutit. Ära nüüd rooga sega, küll võib aeg-ajalt panni raputada.
7. Keera tuli madalamaks ja küpseta veel 15 minutit või kuni vedelik on sisse imbunud. Vajuta mereannid riisi sisse, raputa peale rohelised herned, kata kaane või fooliumiga ja jäta viieks minutiks rahunema.
Serveerimiseks pigista peale sidrunit ja asu kiiresti nautima!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa