Kalatoidud

Heeringa-kodujuustutarrend

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: TT foorum (Maire) Autor: Toidutare
Serveerimisel paku juurde jogurtikastet ning kindlasti ka täisteraleiba.
4 tl zhelatiini
3 sl vett
1 sl sidrunimahla
3 dl vett + 1 kana-, liha-, köögivilja- või kalaleemekuubik
100 g vähesoolast heeringafileed
1 väike punane sibul
100 g värsket kurki
200 g väherasvast kodujuustu

Kaste:
peenestatud tilli ja murulauku või sibulapealseid
3 dl paksu maitsestamata jogurtit
pipart
soola

Keeda veest ja pudendatud leemekuubikust puljong, tõsta anumaga külma vette, viimast paar korda vahetades. Tardunud rasva ja tahke jäägi eemaldamiseks kurna leem läbi tiheda sõela. Lase zhelatiin emailkruusis vee ja sidrunimahla segus piimjaks massiks paisuda, seejärel tõsta kruus kuuma vette ja oota, kuni mass on voolav ja läbipaistev. Sega leemega kokku ja tõsta jahedasse. Zhelatiinisegu on kasutamiseks valmis, kui ta hakkab sarnanema lahtikloppimata munavalgega. Täiesti voolav segu imbub toiduainetesse ja muudab need kõvaks. Lõika kurk, heeringas ja sibul väikesteks tükikesteks, sega läbi ning lisa viimasena õrnalt – et segu ei muutuks sodiseks – kodujuust. Vooderda 4 kaanega plasttopsikut toidukilega ning tõsta neisse heeringasegu, jättes selle kohevaks. Jaga paksenenud segu lusikatäite kaupa vormidesse, andes sellele aega toiduainete vahele vajuda. Lase jahedas kohas kinnikaetult 4–5 tundi või järgmise päevani tarduda.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa