Kalatoidud

Graavilõhe

Keskmine hinne: 3.94 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Mari-Liis Ilover
Puhas põhjamaine klassika. Kala graavimine ehk õrnsoolamine on imelihtne! Soola kogus on maitse asi, meie retseptis on tulemuseks keskmiselt soolane lõhe.
Valmistusaeg: 20-40 min

+ min 12 tundi maitsestumiseks

Kogus: 10 portsjonit
Graavimisel võib lisada tilli, musta või roseepipart, kadakamarju või muid maitseandjaid. Kala võib süüa paljalt, leival-saial ja näiteks sinepikastme või värske kurgi ning hapukoore tartariga. Väga maitsev on graavilõhe serveeritult nii nagu fotol: hakitud sibula ja värske tilliga. Graavikala tuleks ära süüa 3–4 päeva jooksul. Aga kui ta kord juba valmis on, pole see mingi probleem – pigem kaob kala külmkapist palju kiiremini!
Kasuta kala graavimisel ehk õrnsoolamisel võimalikult jämedat meresoola. See mõjub kalale õrnemalt ja
aeglasemalt kui äkiline peensool.

1. Eemalda pintsettidega fileest luud. Raputa vaagnale 1 sl soola. Aseta soolale filee, nahapool all. Raputa kalale ülejäänud sool, pipar ja suhkur. Kata toidukilega.

2. Lase külmkapis maitsestuda. Õhema lihakihiga sabapool on söömiseks paras 12 tunni pärast, paksem fileeosa 24 tunni möödudes.

3. Enne serveerimist pühi filee maitseainetest puhtaks ja lõika kalast piki nahka viltuse nurga all võimalikult õhukesed viilud.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa