Kalatoidud

Lahtine tuunikalapirukas

Keskmine hinne: 3.28 Allikas: Pereköök Autor: Estra Tõnisson
Prantsuse köögist pärinev pirukas, mida on eriti kerge valmistada. Ajapuudusel võid poest osta valmis soolase muretaina (400 g). Serveeri koos toorsalatiga õhtusöögiks või tee-kohvi kõrvale.Pereköögi retseptivõistlus, jaanuar 2004.
Valmistusaeg: 40-60 min

VALMISTUSAEG: 15 MINUTIT + 25 MINUTIT AHJUS

Kogus: 1 portsjon
Sega toasoe või jahu ja soolaga. Lisa vesi ning töötle kiirelt tainaks. Suru see 24–26 cm läbimõõduga võitatud pirukavormi põhja ja äärtele. Tükelda sibul ja prae õlis klaasjaks, laota koos ürtidega tainale. Jaga peale nõrutatud kalakonserv ning riputa riivitud juust. Klopi lahti munad, sega hulka piim või koor ning vala pirukale. Viimaks lao peale tomativiilud, puista üle soola-pipra ja soovi korral ka punemega. Küpseta ahjus 200° juures 25 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Eliis 05.apr 2014 10:37
Tõesti väga maitsev pirukas! Kõik, kes sõid, kiitsid. Panin 2 konservi (1 vees ja 1 õlis) ja 0,5 dl kohvikoort. Kindlasti teen seda veel!
elinale 26.sept 2013 19:49
Väga maitsev! Kapis oli vaid üks muna, lisasin sellele vaid sortsu piima ja ca 4 spl hapukoort. Sibulat ka ei pannud, ei maitse see. Tomatid panin riivjuustu vahele. Konservi nõrutasin enne põhjale panemist, ühest konservist piisas. Nüüd naudin siin kalakooki nagu laps ütleb:)
Laura 04.juuni 2013 17:13
Ülihea pirukas ja väga lihtne teha! Teine kordki.
mutt 25.sept 2012 16:40
:P:)väga hea aga kaqs võib tuunikalakonserv omas mahlas kasutada
majolle 24.juuni 2012 23:07
Väga hea pirukas. Mina panin 2 tuunikala konservi 1 õlis teise vees.
siirikirikal 24.jaan 2012 12:15
tüdruk: Ikka sobib.
tüdruk 24.jaan 2012 12:08
Kas sobib ka tuunikala õlis kasutada?
jussu 06.jaan 2012 18:44
super hea! :D
Llewella 08.okt 2011 12:06
tegin samuti,juba esimese korraga kukkus imehea välja,kuigi piima asendasime hapukoorega,ja tuunikala sai pandud 2 karpi..kindlasti teeme seda veelgi!
kajakas 11.aug 2011 12:25
Ja mitte lihtsalt pipart, vaid 5 pipra segu. Nagu täpp i peal:)
Anetu 16.juuni 2011 20:39
Ja tomatid seal peal olid ülimaitsvad!
Anetu 16.juuni 2011 20:37
Ahjaa, pool pirukast tegin tuunikalaga ja pool soolaforelliga. Ei suutnud otsustada, kumb parem :D
Anetu 14.juuni 2011 14:17
mmm..väga hea! pool nisujahust asendasin rukkijahuga =)
KT 27.märts 2011 21:49
Olen 2 korda teinud ja tõesti ülihea on! Aga ma panin 2 tuunikalakonservi ja tomati panin ka juustu ja munasegu alla :)
Makuemme 08.juuli 2010 13:11
mina panin tuunikala asemel hoopis suitsulõhet , 200 g umbes - küll tuli hea
karmen515 23.apr 2010 13:52
Väga hea maitsega pirukas nii soojalt, kui ka külmalt. Panin 2 konservi tuunikala ja pool põhja jahukogusest asendasin täisteranisujahuga. Peale ahjust väljavõtmist on veidi vedel, kuid natuke aega jahtudes muutub tahkemaks. Kindlasti teen veelkord!
Tsitrus 07.apr 2010 17:40
Tõesti imeheas pirukas aga mul ei tahtnud nagu põhi sugugi ära küpseda tegin igasuguseid ime nippe lõpuks et saaks küpseks. tegin muidu kõik retsepti järgi:) Aga sellest pole midagi hullu pirukas oli ikkagi super hea:)
pirukas 07.märts 2010 22:11
Tuunikala panin 2 purki, lisasin oliive ja paprikat. Hea tuli, koos toorsalatiga asendab praadi.
Helen 21.jaan 2010 12:59
Täitsa hea, nagu pizza tuli :)
Atsinna 19.jaan 2010 21:15
Tegin täna jälle seda pirukat. Unustasin suvel oma tomatitega teha ja ka nüüd puudus pirukast tomat. Natuke omatehtud tomatipastat panin hoopiski. Ühele eelmisele kommijale: ei jäänud üldse vedel, piima oli parasjagu. Koor oleks siis parem variant. Kaane vahelt nõrutasin vedelikku välja ja natuke aitasin lusikaga kaasa, kuid mitte päris kuivaks. Mõtlesin, et võib olla oleks õlis tuunikala parem olnud. Aga muidu hea pirukas.
DjaJ 11.jaan 2010 17:13
tegin eile, kuna värskeid ürte ei olnud, panin vaid kuivatatud basiilikut, kuid maitse tuli ikka superhea! lisaks oli lihtne teha;)
TiiTt 13.mai 2009 09:04
Tähelepanekud: -- Liiga palju vedelikku. Mul jäik kook liigavedel. Kas liiga palju piima ( pool klaasi) või ei piisa sellest, kui nõrutada konservi ainult kaane vahelt vedelikku välja lastes. Pärast küpsemist sai veel lusikaga keskelt pool klaasi vedelikku.
Merybel23 25.märts 2009 10:41
Väga maitsev, soovitan kindlasti!
Atsinna 23.märts 2009 20:07
Hea pirukas, aga praegusel ajal jätaksin välja tomati. Teen kindlasti veel, aga suvel ja oma aia tomatitega.
FQ 23.märts 2009 09:44
hea ja lihtne valmistada,maitsev.-
põhja tegemisel asendasin pool nisujahu kogust rukkijahuga,sobis väga hästi. peale panin mozzrella riivjuustu.
12