Kalatoidud

Merikurat mürklikastmes

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Suur kokaraamat
Hautatud merikurat mürkli-veinikastmes ubade ja porganditega.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Leota mürkleid 150 ml vees 1-2 tundi.
Loputa merikuradi fileed külma vee all ja tupsuta kuivaks.
Koori ja lõika õhukesteks ribadeks shalottsibulad.
Sulata potis 50 g võid ja hauta selles sibulat.
Pane peale kalatükid.
Kalla juurde valge vein, vermut ja veidi kurnatud seeneleotusvedelikku.
Lase kalal 15-20 minutit küpseda.
Puhasta ja pese oad.
Kaabi ja pese porgandid ning lõika peenikesteks ribadeks.
Keeda ube ja porgandeid kergelt soolaga maitsestatud vees u 8 minutit, kurna.
Võta kala potist ja aseta sooja.
Lisa kalahautusvedelikku oad ja porgandid ning keeda kaste kokku.
Klopi sisse ülejäänud või ja creme fraiche ning maitsesta soola, pipra ja safraniga.
Serveerimisviis
Serveeri kohe pärast valmistamist.
Lisandid
Riis, värsked kartulid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa