Kalatoidud

Kala juustukastmes

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Sirje Rekkor Autor: Toidutare
Maitsev vormiroog.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Puhasta ja fileeri haug (või ahven), eemalda pintsettidega kõik luud.
Kui kasutad värsket spinatit, tuleb neid esmalt sõelaga hetk keevas vees hoida ja nõrutada.
Külmutatud spinat sulata ja nõruta tihedal sõelal.
Pane spinat potti, lisa vein või vesi, sidrunimahl, sool, pipar ja purustatud küüslauk.
Kuumuta keemiseni ja lase mõni minut kaane all hästi tasasel tulel haududa.
Kastme valmistamiseks sulata veidi võid paksupõhjalises potis ja hauta selles sibul klaasjaks.
Lisa hakitud aed-liivatee ja piim ning keeda umbes 5 minutit.
Lisa rõõsk koor ning kuumuta keemiseni.
Võist ja jahust valmistatud ühtlane segu lisa kastmele seda kogu aeg liigutades.
Keeda kastet tasasel tulel pidevalt segades veel umbes 5 minutit, kuni kaste pakseneb.
Võta pott tulelt, jahuta veidi ja klopi ükshaaval sisse munakollased.
Maitsesta kaste soola, pipra ja riivjuustuga.
Aseta pooled kalafileed võitatud ahjuvormi (vajadusel lõika fileed pooleks).
Kata spinatiga, millele omakorda aseta ülejäänud kalafileed.
Kõige peale vala kaste, pinnale riputa riivsaia.
Küpseta 225-kraadise ahju keskosas 20–25 minutit.
Lisandiks sobivad riis või keedetud kartulid, samuti värske salat.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa