Kalatoidud

Veiniga küpsetatud lõhe

Keskmine hinne: 4.16 Allikas: Rahvaste toite.
Hollandi roog. Veiniga küpsetatud lõhe hapukoore-juustukattega.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Lõhe puhastatakse, pea ja sisikond eemaldatakse. Lõhe pühitakse rätikuga puhtaks, piserdatakse sidrunimahla või äädikaga, puistatakse soola, pipart ja paprikapulbrit peale ning hoitakse 30 minutit jahedas. Kala asetatakse piklikku võiga määritud vormi või pannile. Vein valatakse pannile, või jaotatakse tükikestena kalale. Küpsetatakse 190-200°C praeahjus 30 minutit, kala aeg-ajalt pannil oleva leemega kastes. Kui kala on küps, kaetakse ta hapukoorega ja puistatakse riivitud juustuga üle. Küpsetatakse veel, kuni juust sulama hakkab. Serveeritakse kuumalt, lisandiks keedetud kartulid ja leht- või värske kurgi salat.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mul 16.märts 2012 10:09
Tean, et kalaliha luult mahalõikamist nimetatakse fileerimiseks. Fileelt eemaldatakse nahk. Kuidas aga nahka fileeritakse seda ei tea.
deuced 15.märts 2012 19:32
Kui õigesti maitsestada, siis tulemus super. Ise veel fileerisin naha ka maha ja kala maitsestasin umbes 2 tundi enne ahju panekut. Marineerima pannes, lisaks retseptis olevale, lisasin natuke suhkrut ja värskelt pressitud sidrunimahla. Kasutasin kuiva valget veini.
Kris 11.juuli 2009 23:45
Väga maitsev! Soovitan :)
Aleftina 08.okt 2006 18:58
Ma loodan,et tuleb maitsev :)
1