Kalatoidud

Ahjukala

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Punase lihaga uustulnukad jätavad enda kõrval ruumi ka Eestimaal aastasadu au sees olnud suurtele valge lihaga kaladele, mida küpsetatakse enamasti tervelt.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Roogi kala ja pese hoolikalt külma veega, kuivata köögipaberiga ning hõõru soolaga sisse. Piserda kõhuõõnde sidrunimahla. Lase 30 minutit jahedas kohas maitsestuda. Aseta kala fooliumiga kaetud piklikku ahjuvormi või -pannile ja määri pealt hapukoorega (jäta 100 g kastme jaoks). Sule foolium ümbriseks ning küpseta 200°C juures 30 minutit. Serveerimiseks tõsta kala ettevaatlikult kuumale vaagnale, võttes vajadusel fooliumi abiks. Lisa pannile kogunenud leemele ülejäänud hapukoor ja kuumuta kaste veidi paksemaks. Vajadusel maitsesta täiendavalt soola ning sidrunipipraga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
VanDahl 14.juuli 2007 19:18
Mina proovisin karpkalaga.Täitsa mehka sai.Äitüma retsepti eest.
raidu 01.apr 2007 18:00
super
marialuisa 02.aug 2006 09:59
Tõesti väga maitsev, soovitan kõigile.
tom66 12.veeb 2006 22:06
väga maitsev ja kasulik tervisele
pille111 27.okt 2005 19:57
liiga hea
mtve 07.apr 2005 16:42
Täiesti hea roog, valmistasin haugi. Sidrunimahla asemel kasutasin sidrunipipart ja ka majonnes ei tee paha! Kala on hea!!!
1