Kalatoidud

Kalapakikesed

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maire Suitsu Autor: Toidutare
Mereahven on selle roa jaoks eriti sobilik, paha pole ka väiksem forell või mõne valgelihalise kala, näiteks tursa või kilttursa filee.
Kogus: 1 portsjon
4 portsjonit mereahvenafileed või 4 tervet mereahvenat à 0,5 kg
fooliumi määrimiseks õli
2 peenestatud shalottsibulat
1 hakitud küüslauguküüs
1 sl kappareid
6 päikeses kuivatatud tomatit peenestatult
4 õhukeselt viilutatud musta kivita oliivi
1 sidruni riivitud kollane koor ja mahl
1 tl paprikapulbrit soola ja äsja jahvatatud musta pipart kaunistamiseks petersellilehti
serveerimiseks krõbedat lauasaia
Pane ahi sooja 200°-le. Kui kasutad terveid kalu, roogi, pese ja kuivata need. Lõika tugevast fooliumist (õhemat võta kahekordselt) neli tükki, mis vabalt kala ümber ulatuvad. Määri fooliumi sisepind õliga. Aseta iga fooliumitüki keskele kalaportsjon, maitsesta küllaldase soola ja pipraga. Pane kala peale sibulat, küüslauku, kappareid, tomatit, oliivi ja sidrunikoort. Maitsesta paprika ja sidrunimahlaga. Keera foolium lõdvalt kalaportsjonite ümber, voldi kõik servad tihedalt kinni. Küpseta eelkuumutatud ahjus 15-20 minutit. Tõsta pakikeste sisu taldrikutele, kõrvale pane lauasaia ja nägus petersellioksake.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa