Kalatoidud

Veinitarretises kala

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: erakogu Autor: Paprika
Pidulik ning maitsev kalasuupiste, mis on ehteks igale külmlauale. Üks portsjon 355-450 kcal.
Valmistusaeg: 20-40 min
600 g kalafileed
2 dl valget või roosat kuiva veini
20 želatiini
musta terapipart
soola

Kaunistamiseks:
1 sidrun
4 kivita musta oliivi
petersellilehti

1. Pane želatiin vette paisuma.
2. Lõika kalafilee portsjoniteks, vala üle vähese kuuma veega, lisa sool, pipar, 1/2 dl veini ning keeda tasasel tulel 20-25 minutit. Jahuta kala puljongis.
3. 3,5 dl saadud puljongist kurna läbi sõela, lisa ülejäänud vein ning paisunud želatiin, lase segu keema tõusta ning jahuta.
4. Vala vormi õhuke kiht želatiinisegu ning jahuta kuni tarretumiseni.
5. Pane želatiinikihile kalatükid, kaunista sidruniviilude, petersellilehtede ja oliiviviiludega, valage kaunistusele õhuke kiht želeed ning laske tarduda.
6. Seejärel valage vormi ülejäänud želatiinisegu ning laske kogu toidul lõplikult jahtuda seni kuni kõik kihid on täielikult tardunud.
7. Serveerimisel lõigake portsjontükkideks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa