Kalatoidud

Janssoni kiusatus II

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 suppi, paja- ja vormirooga.
Kartuli-heeringa vormiroa kuulsus on pärit Rootsimaalt, kus seda valmistavad peaasjalikult mehed.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Puhasta ja tükelda sibulad ning kuumuta võis klaasjaks. Koori kartulid, lõika tikukujulisteks ribadeks ja kuivata majapidamispaberiga. Puhasta ja tükelda ka heeringad. Määri suurem ahjuvorm võiga ning lao kihid: kartul, sibul, heeringas, kartul ja juust. Kihtide vahele raputa purustatud musta pipart. Pool koorest vala vormi küpsetamise alguses, pool lõpus. Puista üle riivjuustu või -saiaga ja pane peale võitükikesed. Küpseta 175°C juures praeahjus vähemalt 1 tund. Vormiroog on valmis, kui see on pealt kaunilt kollakaspruun ja kartulid on pehmed. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Agi 19.okt 2011 12:04
Ei ole veel teinud,kuid kohe -kohe kavatsen proovida.
matilja 20.jaan 2006 18:17
olen teinud kiluga, oli huvitav ja hea, aga heeringaga on parem
moonflower 16.mai 2005 14:45
See on väga hea kui vahetada heeringas hakkliha vastu
1