Kalatoidud

Räimepitsa

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Universaalse kalana passib räim suurepäraselt isegi pitsakattesse.
Kogus: 4 portsjonit
Hõõru pärm soola ja suhkruga vedelaks. Lisa käesoe vesi, jahu ja õli, sõtku elastseks tainaks ning jäta 15 minutiks kerkima. Rulli üks ahjuplaadi suurune pitsapõhi ( või jaga tainas neljaks osaks ja rulli igaühest ümmargune pitsapõhi ), tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase veel kerkida. Lõika räimefileedelt ära seljauimed ja poolita need pikuti. Raputa üle paprikapulbri ja soolaga, jäta maitsestuma. Peenesta sibul ja küüslauk, kooritud tomatid lõika väikesteks tükkideks; tõsta kastrulisse ning kuumuta väiksel tulel mõned minutid. Nirista ära tomatitest eraldunud vedelik. Määri pitsapõhi õhukeselt tomatipüreega, seejärel kata tomati-sibulaseguga ning raputa peale kuivatatud basiilikut. Jaga maitsestunud kalatükid ühtlaselt pinnale ja küpseta pitsat ahjus 250°C juures 10 minutit. Võta pitsa ahjust, raputa üle riivitud juustuga ning küpseta senikaua, kuni juust on sulanud. Retsept on mõeldud neljale inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
merilyn 06.mai 2012 18:13
soovitan kõigile kala sõppradele
kirke 02.dets 2011 14:19
Olin nats laisk. Kasutasin valmis räim-tomatis. Juustuks kasutasin parmesani. Ja ka väga hea tuli.
Sumiseja 05.okt 2009 10:12
Soojalt kõige maitsvam. Seda kinnitas isegi mu kalaga jahedates suhetes olev teismeline :Y Külmalt kipub räimelõhn maitseelamust varjutama. Küpsetasin esimese hooga kahekordse koguse ja avastasin, et jahu on retseptis ettenähtud 2 dl (ehk siis 2 x 6 dl) rohkem kui reaalselt tarvilik
1