Kalatoidud

Forelli-kartulivorm II

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Forelli-kartulivormile annavad eriliselt hõrgu maitse apelsinimarmelaad ja -mahl, mis lisatakse juustukastmesse.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Koori kartulid ja lõika pulkadeks, pane võitatud ahjuvormi ning maitsesta soola-pipraga. Lõika kalafilee kuubikuteks ja laota kartulitele, pigista peale sidrunimahl. Haki sibul ja pane samuti vormi. Kastme valmistamiseks sulata kastrulis või, lisa jahu ning lase veidi pruunistuda. Nirista vähehaval hulka piim ja apelsinimahl, kuumuta pidevalt segades kuni paksenemiseni. Maitsesta apelsinimarmelaadi, soola ja valge pipraga, sega kastmesse ka pool riivitud juustust. Kalla vormi, puista peale ülejäänud juust ja mandlilaastud. Küpseta ahjus 200°C juures 1 tund. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
annyi 29.märts 2012 22:38
Kartulit panin poole vähem ja tegin seda rooga lõhega. Absoluutselt suurepärane!
vmustankin 24.märts 2010 01:57
Vormiroa vesiseks jäämises võib põjuseks olla keraamilises vormis tegemine. Kui teha näiteks teflonkattega plekkvormis on vesiseks jäämisel tõenäosus palju väiksem. See on minu isiklik tähelepanek.
Gleissy 21.märts 2010 05:00
aitähh NAAJ :) kindlasti proovin järgmine kord sinu õpetuse järgi :A
NAAJ 13.märts 2010 08:04
Kartulipulgad tuleb enne vormi panemist kindlasti paberkäterätikuga kuivaks teha ja siis võib neid segada veel vähese, umbes 1 tl kartulitärklisega. Siis küll ei tohiks enam vedel tulla. Kui kartuleid pannil praadida, siis soovitatakse ka kartulitärklisega segada, tulevad ilusad pruunid ja krõmpsud.
Gleissy 12.märts 2010 23:40
Maitselt tuli super võrratu:A ...aga öelge palun, miks tulevad kõik minu vormiroad nii vesised :( kastet paksendasin küll tublisti, aga kartulist imbub küpsemisel alati välja nii palju vedelikku...andke nõu kogenenumad kokad, kuidas seda vesisust vältida saaks või tuleb teil samamoodi ja ei lase end sellest lihtsalt häirida? Roog ise saab maitse eest muidugi 5 punni :)
linor 12.mai 2009 16:54
Tegelikult olen vähem kartulit ja rohkem kala pannud, muidu natsa liiga kartuline. Ja tunniga on kartul pehmeks saanud :)
Mmmerlekas 04.mai 2009 10:46
Tõesti väga hea roog, aga ahjus oli ta mul 1.5h, kuna tunniga ei saanud kartul pehmeks..
linor 28.apr 2009 16:24
Hästi hea toit! Meie pere lemmik! Kui küsida, mida täna süüa teha, on peaaegu alati vastuseks: forelli-
kartulivormi!:)
L. 19.dets 2008 12:28
oli tõesti hea!
edah 13.dets 2008 16:32
Väga maitsev toit tuli :)
1