Kalatoidud

Külmsuitsuforelli-tarretis

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Uhke välimuse ja maheda maitsega forellitarretis tuleks valmis teha serveerimispäeva hommikul või suisa eelmisel päeval. Enne serveerimist pole siis muud kui kartulid kõrvale keeta.
Valmistusaeg: 20-40 min

Ettevalmistamiseks 25 minutit Külmkapis vähemalt 4 tundi

Kogus: 6 portsjonit
Lõika kalast mõned peened ribad ja pane vormi põhja kaunistuseks. Otsi pähklite hulgast 5-6 ilusamat ja jäta garneeringuks, ülejäänud haki. Sega želatiin veega ning kuumuta hästi väiksel tulel pidevalt segades, kuni kõik terad on lahustunud. Jäta jahtuma. Tükelda kurk ja ülejäänud kala, sega kokku tilli, sidrunimahla, kodujuustu ning hapukoorega. Maitsesta soola ja pipraga tugevalt, sest pärast želatiini lisamist ning tarretumist maitse taandub. Nirista pidevalt segades želatiin kala-juustusegusse. Kalla roog kohe vormi, pane peale hakitud pähklid. Aseta vorm külma ja lase seista vähemalt 4 tundi. Kaunista pähklitega ning serveeri kuumade keedetud kartulitega. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Liina 04.aug 2009 13:26
Tegin, väga dekoratiivne nägi välja :) Lihavõtete ajal võiks ilus laual olla. Kohati küllaltki vänge maitse, aga vähehaaval süüa küll väga hea. Kreekapähkli maitse sobib väga hästi juurde.
1