Kalatoidud

Lõhe-brokolipirukas II

Keskmine hinne: 3.73 Allikas: 100 rooga
Hõrk pirukas, mille põhja teeb muredaks riivitud juust ja katte pikantseks sinihallitusjuust. Et viimase maitse pealetükkivaks ei muutuks, tuleb seda lisada üsna vähe ja hästi pisikeste tükkidena.
Valmistusaeg: 40-60 min

Ettevalmistusteks 20 minutit Küpsetamiseks 10 ja 15 minutit

Kogus: 1 portsjon
Haki või koos kuivainete ja juustuga purutaoliseks. Lisa vesi ning sega ühtlaseks. Vajuta tainas 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele ning küpseta ahjus 200°C juures 10 minutit. Lõika brokoli õisikuteks ning keeda neid soolases vees 5 minutit, kurna ja loputa külma veega. Eemalda lõhefileelt luud, tükelda kala ja puista üle soola-pipraga. Sega kohvikoor ja lahtiklopitud munad, maitsesta soolaga. Laota eelküpsetatud põhjale hakitud till, brokoliõisikud, kalatükid ja pudendatud sinihallitusjuust. Kalla peale muna-kooresegu. Küpseta 200°C juures umbes 15 minutit või kuni munasegu on hüübinud. Retsept on mõeldud neljale inimesele.
Loomulikult võid hallitusjuustu ka välja jätta ning kasutada selle asemel tavalist riivitud juustu.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Liisi 05.juuni 2011 23:01
Tõesti väga maitsev. Panin põhja sisse veidi rohkem juustu ja see tegi põhja veelgi krõbedamaks. Kala asemel kasutasin kana ning lõpptulemus niisamuti väga hea.
Rita 02.juuni 2011 21:53
Tõesti maitsev. Isegi poisslapsed söövad hea meelega ja tellivad pidusöögiks külalistelegi
Pille 23.veeb 2011 13:27
Tõeliselt maitsev! Alati kõigile meeldib.
P2tukas 06.dets 2008 22:36
Lihtsalt valmiv ning vägaväga maitsev. Tegin eelnevalt soolatud-
maitsestatud lõhega, see kiirendas ettevalmistusprot-
sessi. Piruka peale võiks lisada ehk mõned sidrunitükid (poole küpsetamise pealt vms), sobiks vb hästi. Ja küpsetusaeg kulus kahel proovimiskorral 50 minutit või enamgi.
annamusis 29.nov 2008 19:12
Jube hea! Soovitan soojalt!
barata 27.nov 2008 18:53
Proovitud. Küll lõhe-brokkoli quishe nime all. Ja korduvalt, kuna tegemist ülimaitsva küpsetisega kas siis eelikuks või põhitoiduks. Ise olen lisanud ka enne läbikuumutatud porruribasid- annab mahlasust juurde.
1