Kalatoidud

Aurutatud siig kuningkrabi-tortellini ja valge oa kreemiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: ajakiri Stiil Autor: Roman Zastserinski
Kõrvits on selle toidu juures oluline oma krõmpsu tekstuuri poolest.
1. Pane valged oad külma veega likku ning leota üle öö. Roa valmistamist alusta kreemist. Kurna leotatud oad. Lõika ürdid ja köögiviljad 2 cm tükkideks ning hauta esmalt veidi aega oliiviõlis. Seejärel kalla peale liiter vett, lisa oad ning lase tund aega mõnusalt podiseda, et ürdid ja köögiviljad annaksid välja parima maitse ja aroomi. Seejärel püreeri supp. Nüüd võib igaüks lisada, mis endale meeldib. Roman lisab pool vanillikauna, mis annab kreemile aroomi, mis tungib sööjale alateadvusse ning kukla taha. Kreemi võib valmistada päev või paar enne serveerimist, nii muutuvad maitsed ühtlasemaks. Enne serveerimist soojenda kreem ning kaunista natukese piimavahuga.
2. Järgmiseks valmista tortellinid. Roman soovitab kasutada sügavkülmutatud värsket wontoni tainast (müüakse Tallinnas Piprapoes) või siis valmistada ise durumnisujahust pastataigen. Täidiseks saab ära kasutada siiafilee puhastamisest üle jäänud kõhuääred. Haki nii siiatükid kui ka jõevähisabad või kuningrabi peeneks. Kui jõevähisabad on marinaadis, pole soola vaja lisada. Lisa natuke värsket tilli ja basiilikut, oliiviõli ja sidrunimahla tilgad ning aseta täidis teelusikaga taignatükile, mille oled eelnevalt munakollasega üle määrinud. Voldi kas kolmnurk või ümar tortellini.
3. Võta aurupott, pane sisse vesi ning tillivarred, loorber, terapipar ja sool. Kõigepealt pane auruma tortellinid ja kõrvitsakuubikud, kahe minuti pärast lisa siig. Kala valmib viie minutiga.
Kes soovib, võib siia ära jätta ja valmistada rohkem tortellinisid. Kõrvits on aga selle toidu juures oluline oma krõmpsu tekstuuri poolest. Juurde võib veel pakkuda tomatikonfiid.
Selleks blanšeeri kobartomat ning lõika terava noaga sektoriteks. Maitsesta sektorid värske tüümiani, soola ja oliiviõliga ning pane kaheks tunniks 60 kraadi juures ahju.
Serveeri sügavast kausist pearoana.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa