Kalatoidud

Grillitud sinepi-mee lõhefilee kartulipüreega

Keskmine hinne: 4.08 Allikas: Maitsenaudingud Autor: Heimar Kuuskler
Kokasaate Maitsenaudingud 14.04.2008 retsept
Kogus: 1 portsjon
KARTULI-MURULAUGU PÜREE valmistamiseks keeda kartuleid soolaga maitsestatud vees seni, kuni kartul on pehme, seejärel kurna ning lisa soe piim ja sulatatud või. Tambi kartulid püreeks, maitsesta Maldon helbesoola, värsklet jahvatatud musta pipra ja tükeldatud harkputkega.
SINEPI-MEEKASTME valmistamiseks sega omavahel Dijon sinep, vedel mesi ja värskelt pressitud sidrunimahl.
GRILLITUD LÕHEFILEE valmistamiseks puhasta kalafilee ja lõika medaljon.
Grilli lõhefilee väga kuumal pannil väheses oliivõliga, küpseta lõhefileed ca 3-4 minutit mõlemalt poolt, kui kala paksus on ca 3-4 cm.
Maitsesta praetud kala Maldon helbesoola ja värkselt jahvatatud musta pipraga, serveerimisel pintselda lõhefilee üle sinepi-mee kastmega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Artjom ja Siret 15.dets 2008 18:42
Ma tegin natuke teistmoodi. Valmis-
tasin väikese kausi sisse segu: mesi (1.5 teelusikat), sinep (põltsamaa oma) ning poole sidruni mahl, lisasin veel kala maitseainet (pool teelusikat) ning roosat pipart (6-7 pipart, noaga väikeseks hakituna). Soola ei pannud kuna kala maitseaine sisaldab soola. Medaljonid kastsin siis segu sisse ja viskasin pannile. 4 minutit ning oligi valmis. Hapu-magus maitse, kogu pere oli väga rahul :)
1