Kalatoidud

Juustu-lõhepirukas

Keskmine hinne: 3.15 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Hõrk juustune täidis muredal tainal – maitsev nii ürditee kui klaasi veiniga.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistuseks 20 min + küpsetamiseks 40 min

Kogus: 8 portsjonit
Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga, seejärel pehme võiga. Lisa rõõsk koor. Sega tainas ühtlaseks, suru võiga määritud 24 cm lahtikäiva vormi põhja.
Hauta tükeldatud porrut võis 2–3 minutit. Tükelda juust kuubikuteks ja lõika kala viiludeks. Laota juust, kala, porru ja hakitud till tainale.
Sega rõõsk koor ja valge pipar lahtiklopitud munadega. Vala pirukale.
Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kaisa 27.veeb 2012 15:27
Väga väga maitsev! Kuna kodus ei olnud porrulauku, kasutasin selle asemel hoopis sellerit. Lisasin ka natuke sinihallitusjuustu.
Clicky 09.apr 2011 20:11
Väga hea pirukas! Kahjuks ainult tilli polnud sinna sisse panna, see oleks kindlasti veel paremaks teinud. Ja nisujahu asemel kasutasin osaliselt rukkijahu, mis tegi põhja huvitavamaks :) Igatahe soovitan!
Kats 27.märts 2010 18:09
Väga hea, tegin retsepti hispaanias, ning kasutasin rõõsa koore asemel küpsetuspiima vms, kuid siiski vägahea pirukas-tegin korduvalt :)
Inga 05.veeb 2010 18:42
Proovisin ja tuli hea. Kasutasin lõhe asemel suitsetatud lõhe mis oli tunduvalt odavam, kuid smamoodi hea ja huvitav :)
water 14.mai 2009 11:09
siiralt soovitan seda kooki kõigile . Super hea :A
Kertu 10.jaan 2009 22:17
Panin põhja sisse veel kaerakliisid ja täidesesse lisasin suvikõrvitsatükke. Suitsulõhet polnud võtta, kasutasin eilsest järgi jäänud ahjulõhet. Pere kiitis! Järgmine kord proovin põhja sees kasutada kohvikoort vahukoore asemel. Natuke liiga rammus oli minu arvates :-) Ja soola paneksin ka natuke rohkem. Aga muidu väga maitsev!
Forru 23.sept 2008 22:21
retsept proovitud - väga maitsev tuli! Porru me asendasime sibulaga, kuna porrut polnud võtta, aga tulemus oli ikkagi super!
Daura 14.aug 2008 04:03
Maitsev kooslus
1