Kalatoidud

Praetud sinepiräimed

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Mirja von Knorring
Kuldpruunid räimed, sobivad hästi näiteks kartulipudruga
Kogus: 1 portsjon
Puhasta kalad ja eemalda selgroog. Loputa kalu külma vee all ja patsuta majapidamispaberiga kuivaks. Valmista munadest, koorest ja sinepist segu ning kasta kalad sellesse. Lase natuke nõrguda. Keeruta kalu soolaga maitsestatud rukkijahus. Prae ilusaks kuldpruuniks.
Serveeri kartulipudru või keedetud tillikartulitega. Seltsiliseks sobib ka äädikane kurgisalat ja külm õlu.
Argipäevasem versioon samast toidust aga käib nii. Puhasta kalad, kuid jäta selgroog sisse. Eemalda kaladelt pead. Loputa kalad, paneeri soolaga maitsestatud rukkijahus ja prae õli-võisegus samamoodi kui eelmisi kalugi.
Mina (Mirja von Knorring – toim) panen pannile alati kõigepealt väikese tilga õli, seejärel noaotsatäie võid ja praen räimi mõlemalt poolt, nii ei kao värske kala maitse ega struktuur ning nauding on garanteeritud.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Atsinna 09.veeb 2009 10:25
Praadisin umbes samamoodi räimefileesid, aga mina veeretan esmalt jahus ja siis muna-piima-sinepi segus. Vastupidi tehes kipuvad hallid tombud tulema. Praetud fileed panin röstsaiale ja juustu peale ning soojaks.
1