Kastmed

Hollandi kaste à la Egoist

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Restoran Egoist Autor: Vladislav Djatšuk
Kuulus Hollandi kaste (hollandaise sauce) restoran Egoisti peakokalt. Hollandi kaste sobib imehästi sparglite juurde, aga ka köögiviljade, keedetud-aurutatud kala ja pošeeritud munadega.
1. Vala potti valge vein. Lisa loorber, pipar ja suhkur. Keeda tasasel kuumusel, kuni veinikogusest on alles jäänud pool, seejärel kurna.
2. Aseta teine pott kuumaveevanni ja vispelda anumas munakollaseid, kuni muna mass paksemaks muutub. Lisa munale hakitud küüslauk, sinep ja eelnevalt valmistatud veinireduktsioon (loorberi, pipra ja suhkruga mahakeedetud vein).
3. Pidevalt kastet vispeldades kalla kastmele vähehaaval kuum selitatud või.
4. Jälgi, et kuumaveevannis oleks vesi kuum, vajadusel aseta pott tulele ja kuumuta vett keemiseni. Lõpuks maitsesta kaste soola, suhkru ja valge pipraga.
5. Kui soovid maitset happelisemaks teha, lisa kastmele veidi sidrunit.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
MeesKöögis 05.nov 2011 19:19
jumalik kui pool sidrunit sisse pigistada :D
1