Kastmed

Bešamellkaste grillitud lõhe ja juurviljadega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: VALIO Autor: Indrek Kose
Sauce à la Béchamel on valge põhikaste, mis sobib hästi kala ja valge liha juurde ning mida kasutatakse ka näiteks lasanje tegemisel. Kastet on lihtne siduda erinevate roogadega, piisab vaid maitsestamisest ja sünnibki juba uus kaste. Kala juurde sobib lisada erinevaid ürte, sama kastet juustuga maitsestades saab aga lihale sobiva kaaslase.
Kogus: 2 portsjonit
Kõigepealt valmista bešamellkaste - kuumuta kastrulis või, lisa sibul, prae keskmisel kuumusel ning lisa lõpuks jahu. Jätka kuumutamist u 5-6 minutit kuni jahu-võisegu hakkab omandama kuldset värvi. Vala segu hulka eelnevalt kuumutatud piim, kuid tee seda osade kaupa ja pidevalt segades. Kui kaste on sobiva konsistentsiga, maitsesta see soola, pipra ja peeneks hakitud tilli või murulauguga. Grilli pannil köögiviljad ja lõhe. Vajadusel võib asetada kala 3-4 minutiks ahju küpsema. Serveeri kastet koos grillitud lõhe ja juurviljadega, kasuta kastet ohtralt ning lisa taldrikule ka sidruniviil.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
martinvino 16.sept 2010 15:30
proovisin ka ja täitsa ok kaste
jlk 16.jaan 2010 20:33
milleks siis puljong vajalik on?
Eirik 17.märts 2009 15:23
Jahu ja või kogus peaks olema võrdsed. Näiteks 50g jahu ja 50g võid (sellisel juhul läheb ca 1l piima). Selle jaoks, et tükke ei tekiks tasub piima lisada väikse osana, korralikult vispliga segada kuni jääb ühtlane paks kreem ja siis lisada kuuma piima jälle. Korrata seda protseduuri kuni kaste on sobiva paksusega.
liis 03.jaan 2009 16:30
retseptis on kogustega mingi jama, jahu on liiga palju. tegin täpselt retsepti järgi ja kaste tuli mingi tihke möks.
1