Kastmed

Bucatini all’Amatriciana

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Sikke Sumari
Tegu on ühe armastatuma pastakastmega kogu Itaalias, miks siis mitte ka mujal maailmas!
Kogus: 1 portsjon
Sulata või suure panni põhjal keskmisel kuumusel. Haki sibul peeneks ja hauta umbes 5 minutit, kuni see muutub klaasjaks. Lisa hakitud tšillipipar või -helbed ja peekon ning hauta veel umbes 8–10 minutit, kuni sibul omandab kuldse värvuse ja peekon muutub mõnusalt krõbedaks. Lisa purustatud tomatid ja hauta kastet pidevalt segades keskmisel kuumusel umbes 15 minutit. Maitse ja lisa vajadusel soola. Kõige lõpuks lisa hakitud oliivid. Keeda pasta al dente ehk mitte täiesti pehmeks. Pane pasta ja kaste suurde serveerimisnõusse, sega ja raputa üle juustuga.
Kõrvale serveeri eraldi nõus veel riivitud juustu!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Sandra 02.aug 2012 20:34
lihtne teha ja maitseb hästi
Heiks 13.veeb 2012 21:38
Mega hää !
Raits 12.apr 2011 20:57
Olen seda juba mitu korda teinud. Kohe lähen poodi ja ostan koostisosad ja teen uuesti. Super hea toit!
liblikas1 13.märts 2011 17:22
Väga, väga maitsev!:)
JAN7 03.sept 2010 14:09
Roog on väga mõnus. Tsilli võib ka välja jätta kui vürtsi ei armasta. Ise kasutasin päiksekuivatatud tomateid koos purustatuga, saab veel parem. Pancetta on oroiginaalis soolatud peekon. Pancetta võib olla ka suitsutatud, siis on ta nimi Pancetta Affumicata. Klassikaline Pancetta on rullis, suitsutatud on klassikalisel peekoni kujul. Kes soovib, see võib Affumicatat tellida prooviks siit :www.davincifood.ee
JaanikaJa 05.aug 2010 16:15
Väga mõnus ja lihtne pasta.
Roxy89 03.aug 2010 19:18
Hinne ka. :)
Roxy89 03.aug 2010 19:17
Ülimaitsev, terve pere sõi ja kiitis. Mõnus vahemereline retsept. :)
kokk 17.apr 2010 12:38
super!
mina 19.märts 2010 09:09
Kogu läänemaailmas hästi tuntud, sageli itaalia peekoniks kutsutav liha (hääldus: pan(t)shetta), mis on küll kergelt soolatud, kuid mitte suitsutatud. Turustatakse vorstikujulise rulaadina, kasutatakse peamiselt pastakastmete valmistamisel maitse andmiseks. :A
NurrMarta 18.märts 2010 19:33
Kriste.l - ma ei ole küll teab mis ekspert, aga minu teada ei ole pancetta suitsutatud vaid soolatud (ja vürtsidega). Õhukeselt viilutatud peekonid on ikka üldiselt suitsutatud. Päris toore lihaga ma vist ei julgeks proovida. Aga näiteks toorsuitsupeekoniga katsetaks küll. Ja viimasel ajal on Rakvere LK ka mingit varianti soolapekki teinud. Peakski proovima, kas on nagu vanaema tehtud :)
Kristel.l 13.märts 2010 18:55
Andke andeks... Täna pole minu päev. Esiteks 3x ja siis veel kirjavead:( Küsimus siis värskest liHast või suistupeekoni õhukestest viiludest, mis pakendites müüakse.
Kristel.l 13.märts 2010 18:53
Kas see peekon on suitsupeekon või tavalised värske liga ribad?
Gossip Girl 29.nov 2009 15:33
Üks parimaid pastasid mida kodus teinud olen, soovitan!
atomic 09.juuni 2009 23:13
proovin järele kindlasti!
tsikike 03.apr 2009 12:11
Väga maitsev!
1