Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kastmed

Punane pesto

Kastmed

Punane pesto

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Maailmakuulus Itaalia külmkaste, mille nimetus tuleneb itaaliakeelsest sõnast pestare ehk (uhmris) purustama. Punase pesto peamiseks koostisosaks on päikesekuivatatud tomatid.
Retsept
portsjonile
300 g Päikesekuivatatud tomatid
5 küünt küüslauk
120 g piinia- või seedriseemned
150 g Riivitud parmesani v. muud kõvat juustu
5 dl oliiviõli
sool, must pipar
Lõika küüslauk noaga tillukesteks tükkideks. Pane kõik ained peale juustu. köögikombaini või kannmikserisse ning sega ühtlaseks. Lisa juust käsitsi segades.
Lase enne tarvitamist veidi maitsestuda, säilita külmas.
Säilita pestot külmas ning õhukindlalt suletuna.

KOMMENTAARID

mariseke 17 28.sept 2010 21:51
see on vapustavalt maitsev!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree