Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kastmed

Marinara ehk klassikaline pitsakaste

Kastmed

Marinara ehk klassikaline pitsakaste

Angeelika Kang Pitsaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Hea pitsakastme saad valmistada nii konserv- kui värsketest tomatitest. Marinara sobib hästi nii pitsa- kui pastakastmeks.

20-40 min

Retsept
portsjonile
3 spl Oliiviõli
1 tk Punane sibul
2 küünt Küüslauk
400 g Kobartomat (või kooritud ploomtomatid omas mahlas)
Harilik pune (kuivatatud või värske)
Basiilik (kuivatatud või värske)
1 tl Sool
1 tl Suhkur
Must pipar
Kuumuta õli pakuspõhjalises kastrulis ja prae hakitud sibul ja küüslauguküüned klaasjaks. Tee värsketele tomatitele noaga ristlõige ja kasta korraks keevass evette. Nõruta, jahuta veidi, koori ja puhasta. Kui kasutad konservtomateid, haki need peeneks. Lisa tomatitele kuivatatud ürdid (pune, basiilik) ja keeda vaiksel tulel kaane all 20 minutit. Kui kastmes on veel suuremaid tomatitükke, püreeri kastet saumikseriga veidi ühtlasemaks. Maitsesta soola, suhkru ja musta pipraga. Kui kasutad värskeid ürte, lisa need hakituna alles nüüd.
Sellest kogusest saad kastet kahele suurele või neljale väiksemale pitsale.

KOMMENTAARID

Gekukas 19.dets 2012 16:41
Hinne jäi lisamata :)
Gekukas 19.dets 2012 16:40
Väga maitsev. Tegin selle pizzakastmeks ning nüüd natuke kiidan end - pole eales nii head pizzat saanud. Tõesti soovitan
Anju?a 11.jaan 2012 19:17
Supper hea!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes