Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kastmed

Tomatiplödi pitsale

Kastmed

Tomatiplödi pitsale

Hele-Mai Alamaa Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hele-Mai Alamaa
Heal tomatiaastal kulub suur hulk lihatomateid või tiheda viljalihaga ploomtomateid pitsakastme keetmiseks ja sügavkülmas säilitamiseks.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 tk Sibul (väike)
2 küünt Küüslauk
1 peotäis Basiilik (värske)
800 g Tomat
1 tl Pruun suhkur
Sool
Must pipar
Oliiviõli
Koori ja haki sibul ning küüslauk. Klaasista oliiviõlis, kõrbema ei tohi lasta. Lisa tükeldatud tomatid, maitsesta. Keeda nõrgal tulel nii tunni jagu, kuni segu on parajalt paks ja vesi aurustunud. Lõpuks lisa hakitud basiilik. Keeda veelkord läbi ja kasuta pitsakastmeks.
Segu säilitab oma parimad maitseomadused sügavkülmas hoituna. Seega tõsta kaste karpidesse järgmiseid pitsategusid ootama.
Kogus umbes 300 g.

KOMMENTAARID

rp 03.okt 2012 14:42
Minul oli ilmselt liiga vesised tomatid. Tegin topeltkoguse ja see podises mul julgelt 2h pliidil, osa vedeliku pidin ka ära kallama, et natukenegi tihkemat konsistentsi saada. Lõppkokkuvõt-
tes sai tehtud ja maitselt tuli väga hea.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke