Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kastmed

Tomatikaste pitsale

Kastmed

Tomatikaste pitsale

Pirukad 1995
PrindiSoovita sõbrale
Pitsa tomatikastet on mõtet teha ühekorraga topeltkogus. Seda võib korraga äratarvitatavate portsjonitena külmutada ja kasutada peale pitsa veel kastmete ning vormiroogade maitsestamiseks.
Retsept
portsjonile
1 sibul
1 küüslauguküüs
2 sl oliivõli
1 purk (400 g) purustatud tomateid
1 tl suhkrut
1/2 tl soola
1 ml musta pipart
1 loorberileht
1/2 tl basiilikut
1/2 tl punet
1/4 tl tüümiani
2-3 sl tomatipüreed
Valmistusviis
Koori ja haki sibul ning küüslauguküüs.
Hakitud sibula pehmendamiseks sega seda potis kuuma õli sees.
Lisa purustatud tomatid.
Pane potti suhkur, sool, must pipar ja loorberileht.
Keeda kastet tasakesi ilma kaaneta u 30 minutit.
Maitsesta kaste ürtidega.
Lisa maitse järgi paar supilusikatäit tomatipüreed ja jätka keetmist, kuni kaste muutub paksuks.
Võta loorberileht välja ja lase segul jahtuda.
 

KOMMENTAARID

Significant 17.mai 2012 11:19
Olenevalt soovist tuleks saumikseriga üle lasta, kui väga tükilist ei taha, aga muidu super hea!
linda8 09.apr 2009 14:51
mina tegin külmalt ja otse pitsapõhjale. kate peale ja ahju. tõesti lihtne ja maitsev!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes