Kastmed

Sametkaste

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Suur kokaraamat
Sellest õrnast valgest kreemjast põhikastmest saad tomatipasta lisamisel keeta tomatikastme. Kastme hulka võid segada ka värskelt riivitud mädarõigast. 4 sl riivitud juustu, 1 sl koore ja munakollase lisamisel muutub sametkaste juustukastmeks. Sinu fantaasiatele ei seata siin mingeid piire!
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Kuumuta potis või ja hauta selles klaasjaks sibulad (mitte mingil juhul ei tohi sibulaid pruunistada).
Kuumuta jahu pidevalt segades niikaua, kuni mass muutub helekollaseks.
Lahusta lihapuljongiga.
Lase kastmel nõrgal kuumusel 10 minutit keeda.
Vahepeal kuumuta pannil vahukoor, redutseeri (keeda kokku) poole võrra ja lisa vispliga segades kastmesse.
Nüüd võib kastme suruda läbi sõela või marli (et saavutada kreemjam konsistens).
Kuumuta kaste uuesti, maitsesta soola ning valge pipraga.
Pruuni põhikastme saad valmistada samadest lähteainetest.
Erinevus seisneb selles, et sibulakuubikud praetakse võis kuldpruuniks, lisatakse 1/2 sl jahu ning kuumutatakse pidevalt segades kuldpruuniks.
Edasi toimi nagu sametkastme korral.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa