Kastmed

Anna-Liisa Bolognese kaste

Keskmine hinne: 2.5 Allikas: Anna-Liisa kokaraamat Autor: Manzu
Kaste sobib suurepäraselt spagettidega.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 1 portsjon
2 sibulat
1 porgand
2 küüslauguküünt
400g hakkliha
2dl vett
0,5 köögiviljapuljongi kuubikut
1 väike ananassikonserv
1-2 dl ketshupit.
Valmistusõpetus:
Koori ja tükelda 2 sibulat, porgand ja 2 küüslauguküünt. Kuumale pannile lisa sorts õli ning pruunista segades mõni minut. Lisa hakkliha ja pruunista veel mõni minut. Köögiviljapuljong ja ketshup lisa pannile. Seejärel kalla hulka ananassikonserv koos mahlaga. Kuumuta madalal kuumusel segades 5-10 min, kuni kaste on paksenenud. Maitsesta soola-pipraga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Zeus 13.jaan 2010 14:38
Kommentaare on väga huvitav lugeda, samas ei saa ma aru, miks nn. "teadjad" kiruvad, et see pole bolognese? Toidu pealkiri on ju Anna-Liisa (sic!) bolognese. see tähendabki, et tegemist on muudetud retseptiga. Pedantidele teadmiseks, et bolognese erinevaid valmistamisviise on ka Itaalias kümneid, toitu ennast tuntakse pasta ragu nime all, bolognese nime all leiate seda vaid turistilõksude söögikohtades. Traditsioonilises bologneses/Bolognia ragu's käib sees porgand ja ei panda paprikat. Ket?up tundub Itaalias üldse olevat tabu, vähemalt toiduvalmistamisel. Kuid see selleks, toidutegemise lõbusam pool ongi katsetamine ja jõudu selles kõigile.
snowsparrow 12.okt 2009 22:30
loomulikult ei tehta päris bolognese kastet kindlasti ket?upiga - aga see on võetud ju Pere ja Kodu retseptiraamatu lasteleheküljelt! Neil on kindlasti lihtsam aru saada ket?upist ;)
merjeuue 18.veeb 2007 13:05
see on lihtsalt supper hea!
Parmaleikin 11.veeb 2007 00:45
Soovitan tsonni poolt välja pakutule lisada lõpetuseks veel 30% koort ja keelt enam kätte ei saa:)
anne21 27.dets 2006 17:56
hea maitsega
anne21 27.dets 2006 17:55
mõnus
katarina2 05.nov 2006 16:32
mina panen kastmesse tavaliselt nii tomatipastat ühe paki kui ka purgi kooritud tomateid ning lisan ka basiilikut, pipart ja suhkrut. Ja muidugi ilma mustade oliivideta ei saa
trinsa19 28.sept 2006 12:57
Väga hea ja lihtne! Aga ketsupi asemel panin ka tomatipastat. Ja basiilikut lisasin ka :)
natella24 03.sept 2006 09:18
mulle ja mu perele väga meeldis eriti lapsele ....:D! tänud...
Jana55 21.veeb 2006 15:41
Mina praen hakkliha, lisan sibula ja küüslaugu, seejärel purustatud tomatid, kuubik lihapuljongit. Küüslaugupipar on ka kohustuslik ning loomulikult oregano! Kui tulemus jääb mõne jaoks liiga hapu, siis võib paar lusikatäit suhkrut panna. Minu ja paljude sõprade lemmiktoit! :-)
tsonn 04.jaan 2006 22:14
Mina teen nii. Koostisained:tomati-
pasta,hakkliha,si-
bul,oliivõli,papri-
ka,basiilik,pune,ore-
gano,tüümian.Kui Itaalia siis itaalia päraselt.Hakkliha kuumutan,seejärel segan sibula ja paprikaribad hakklihasse ning lasen sibulal ja paprikal haududa,tomatipasta segan oliivõliga ja kuumutan kuni nad segunevad,seejärel lisan maitseained ja hakkliha -sibula-paprika massi.Kuumutan,kui on liiga paks lisan puljongit,kui vedel kuumutan edasi.Punkt.
Manzu 07.nov 2005 18:29
jep...
-sydney- 30.aug 2005 15:20
jep see kaste ei tehta mitte mingil juhul ketšupiga-ikka tomatipastaga või tomatitega.....olen itaalias korduvalt käind ja ananassi seal sees kyll ei ole hakkliha-sibul-
tomatipasta(parika ka)ja maitseained---nii lihtne ja maitsev see ongi:)
turklane 19.juuli 2005 15:50
Taoline bolognese kaste ei ole bolognese.... nimetage see ümber millekski muuks, mitte Itaalia rahvustoidu nime all... nagu oleks, et tehke kama nisujahuga...
belle 24.juuni 2005 22:37
VÄGA MAITSEV ,SOBIB KA LAZANJELE-PROOVIGE TE EI KAHETSE.
Tupskin 22.apr 2005 14:25
hmm...ega sel varjandilgi viga pole...maitse asi! Aga üldiselt jah ei soovitaks ketshupit kül sinna väga panna. Pigem ikka tomati pastat ja vedeldamiseks tomatimahla. Ja loomulikult ka basiilikut! Servee-
rida riivitud parmesaani juustuga.....oioioi ma lähen vist kohe keedan endale ühe sellise valmis :)
Manzu 12.jaan 2005 15:06
Pole see solvamine midagi,igaüks teeb ju oma maitse järgi,pealegi olen ma näinud ainult seda rsorti retsepti...:) ja ka see on mmm maitsev
Ruudolf 27.dets 2004 23:03
hm, tegelikult sellesse õigesse bolognese kastmesse ei panda ananassi ja veel vähem ketsupit! See on bolognese kstme solvamine...
muskin 17.dets 2004 12:13
maitsev kaste, kogu pere kiidab.
Manzu 30.nov 2004 14:31
Aitäh heade nõuannete eest!
sundays 25.nov 2004 18:40
Parem oleks kasutada purustatud kooritud tomateid ja lõpuks võib lisada riivitud juustu.Mulle väga meeldib.
vicky 24.nov 2004 15:29
avastasime selle retsepti juba ammu Pere ja Kodu vahelt ning see on tõesti maitsev toit!!! Isegi issi saab selle valmistamisega superhästi hakkama:)
vabakass 24.nov 2004 14:28
See on hea kiire söök, aga parem on kasutada tomatipastat ja lõpus lisada basiilikut, lihtsalt pizza maitseaine on ka väga hea. Tuleb ehedam.
1