Kastmed

Praekaste

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Maire Suitsu
Praekastmest rääkides mõeldakse meil tavaliselt kastet, mille valmistamiseks on kasutatud lihast väljaimbunud vedelikku. Lahtiselt ahjupannil või sellele asetatud restil küpsetamisel valguvad lihamahl ja rasv panni põhjale, kust see väga kiiresti aurustub, tahked jäägid aga kõrbevad panni külge ning nende maitse on päästmatult rikutud. Selle vältimiseks peab panni põhjale üsna tihti lisama keeva vett või eelistama kotis küpsetamist.
Kogus: 1 portsjon
Kuumuta rasv keedunõus või pannil, lase tal kergelt pruunistuda, raputa või sõelu juurde jahu; kuumuta pidevalt segades helepruuniks.
Hakka siis kohe lisama vedelikku, samal ajal kogu aega labidakesega segades; pudenda juurde ka leemekuubik(ud), lisa koor või vein; lambalihakastmesse sobib hästi ka kohv.
Sega labidakesega või klopi vispliga hästi ühtlaseks, tükkide tekkimisel suru kaste läbi tiheda sõela.
Keeda kastet küpse maitse saavutamiseks väikesel kuumusel vähemalt 10 minutit, maitsesta alles siis lõplikult.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
vatsug 04.sept 2009 10:11
Praeleeme kasutamine on alati kindlapeale minek
1