Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kastmed

Hollandi kaste II

Kastmed

Hollandi kaste II

Kodu ja Aed. Mai 2005.
PrindiSoovita sõbrale
Seda kastet on nimetatud tippkokkade meistritööks. Sobib suurepäraselt keedetud või küpsetatud kala, spargli ja muude keedetud köögiviljade ning munatoitude juurde.
Retsept
portsjonile
150 g või
6 tera Valge pipar
1 tl hakitud petersell
4 sl vesi
3 tk munakollane
0.25 tl Cayenne'i pipar
0.5 tk Sidrun
sool
Sulata või kastrulis, sega teises kastrulis purustatud pipraterad, petersell ja vesi. Keeda seni, kuni alles on jäänud vaid pool vedelikukogusest. Kurna vedelik, pese kastrul puhtaks ja pane sinna munakollased. Sega vedelik munakollastega vispliga tugevasti segades. Tõsta kastrul pliidile kuumaveevanni. Vahusta tugevasti, nii et segu muutuks paksuks ja kohevaks. Tõsta kastrul tulelt ära. Lisa jahtunud sulavõi peene joana, samal ajal tugevasti kloppimist jätkates. Maitsesta kaste Cayenne´i pipra, sidrunimahla ja soovi korral soolaga. Kui kaste hoolsale segamisele vaatamata siiski kokku läks, ei aita muud, kui otsast alustada! See kaste sobib suurepäraselt keedetud või küpsetatud kala, spargli jua muude keedetud köögiviljade ning munatoitude juurde.

KOMMENTAARID

Eldur 20.nov 2011 11:53
Väga hea kaste.
boola 04.dets 2005 12:58
Väga hea kaste eriti ahjus küpsetatud lõhe juurde.Maitseb tõeliselt hästi.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes