Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kastmed

Bolognese lihakaste

Kastmed

Bolognese lihakaste

Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Itaalias Bolognas süüakse seda toitvat lihakastet tagliatelle nimelise pastaga, mujal maailmas aga pigem spagettidega.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
50 g või
2 sl oliivõli
1 tk Sibul
1 tk Porgand
1 vars Varsseller
100 g suitsupeekon või toorsuitsu seaseljafilee
400 g veisehakkliha
400 g purustatud tomatid
6 dl punane vein
3 dl loomalihapuljong
1 tl Basiilik (kuivatatud)
2 sl vahu-,toidu- või kohvikoor
serveerimiseks:
riivitud parmesani v. muud kõvat juustu
keedetud tagliatelle või spagetid
Sulata kastrulis või ja lisa õli. Lisa peeneks hakitud sibul, porgand, seller, hakitud peekon ja hakkliha. Prae tasasel tulel toorained läbi. Lisa tomatid ning pool veinist ja puljongist. Kata kaanega ja hauta 30 minutit. Kalla juurde ülejäänud puljong ja vein ning basiilik. Kuumuta veel, kuni alles on pool esialgsest vedeliku kogusest. Lisa koor ja kuumuta ilma kaaneta veel 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral serveeri koos riivitud parmesani juustuga. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

KOMMENTAARID

maverik 03.apr 2007 19:29
gigoole. seda pisikest tilka rööska koort ei tohi siis ükski itaallane märgata ... :O) ...tuleb nurisemist aga muidu mahedaks teeb tomatipasta kui klaasjaks praetud sibulale lisada pool teelusikat suhkrut.
gioo 25.juuli 2006 21:00
ei pea kasutama,sest oige retsept on ilma aga tilk rooska koort teeb kastme mahedamaks .maitse asi
Gerli7 12.juuni 2006 00:58
Itaalias ei lisata bolognese kastmesse koort...
iisver 07.märts 2006 06:33
see retsept on siin leiduvatest bolognese kastmetest minu meelest parim
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes