Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kastmed

Itaaliapärased lihapallid tomatikastmes

Kastmed

Itaaliapärased lihapallid tomatikastmes

Kodukiri.
PrindiSoovita sõbrale
Vahelduseks tavapärastele lihapallidele küpseta itaaliapärased pallid, milles on peidus seedermännipähkleid, ricottat ja ürte.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
2 sl õli
1 tk Sibul
100 g seedermännipähklid
3 küünt Küüslauk
1 peotäis (värske) Petersell
1 peotäis (värske) Basiilik (värske)
0.5 dl Riivsai
250 g Ricotta
25 g Parmesan v. muu kõva juust
ühe sidruni riivitud koor
1 tk muna
500 g veisehakkliha
sool
Must pipar
2 purki (800 g) *purustatud tomatid
1 dl punane vein
2 sl oliivõli
sool
Must pipar
1 tl suhkur
Kuumuta pannil õli. Lisa hakitud sibul ja seedermännipähklid ning kuumuta veidi. Lisa hakitud küüslauguküüned, prae veel veidi ja tõsta tulelt. Sega suures kausis hakitud ürdid, riivsai, ricotta, riivitud parmesan, riivitud sidrunikoor, muna, hakkliha, sool ja must pipar. Lõpuks lisa sibulasegu, sega ühtlaseks ning pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi. Vormi märgade kätega ümmargused pallid ja küpseta pannil või praeahjus 200°C juures kuldpruuniks. Kastme valmistamiseks kuumuta tomatid ja vein kastrulis keemiseni. Keeda 5 minutit ning maitsesta oliivõli, soola, musta pipra ja suhkruga. Serveeri kastet koos lihapallide ja pastaga. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree