Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kastmed

Pastaraguu

Kastmed

Pastaraguu

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Retsept, mida itaallased on pärandanud truult põlvest põlve. Roog nõuab pikka küpsemisaega, seega sobib hästi nädalalõpu lõuna- või õhtusöögiks.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
400 g Tagliatelle
25 g Või
2 sl õli
1 tk Sibul
500 g Hakkliha
1 dl valge kuiv vein
1 kg (konserv) Purustatud tomatid
1 sl Tomatipasta
Sool
Must pipar
Parmesani v. muu kõva juust
Kuumuta pannil või ja õli, prae selles hakitud sibulat. Lisa hakkliha ning jätka praadimist. Kalla juurde vein, purustatud tomatid ja tomatipasta, maitsesta soola-pipraga. Kata kaanega ning hauta madalal kuumusel aeg-ajalt segades 2 tundi. Sega omavahel keedetud tagliatelle ja kaste, puista üle riivitud Parmesaniga.

KOMMENTAARID

Mall 01.okt 2012 10:05
proovisin, aga 1 tunniga kippus kogu kaste juba nii paksuks, et sisuliselt vedelikku enam pannil polnud... Ja podises ikka väga vaiksel tulel. Huvitav, kas tõesti on nii suur vahe tomatikonservil, et mõni on vedelikurohkem ja mõni vähem?
oquill 26.nov 2010 18:09
Tavaline punane pastakaste käib täpselt nendesamade koostisainetega, ainult et hautama peab maksimaalselt veerand tundi. Kas tõesti 2h hautades saab nii palju parem?
pensionär 17.nov 2006 11:15
Kostab hea ja tuleb proovida. See on ju alternatiiviks harilikule lasagnale mis valmistatakse pas-
taplaatidest ja lisaks hakklihakastmele ka valgest kastmest.
Karsumm 15.nov 2006 12:06
Mitte hakkliha pärast ei pea seda niikaua küpsetama vaid ikka kastme enda pärast, et ta saavutaks paraja paksuse ja maitseained jõuaks imenduda;)
Harmoni 11.nov 2006 13:00
Kas keegi saab aru, millex seda hakkliha 2 tundi küpsetama peab?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes