Kastmed

Pasta Bolognese

Keskmine hinne: 3.04 Allikas: 100 rooga Autor: Angeelika Kang
Itaalia perenaised alustavad selle kastme keetmist kohe pärast hommikusööki, et lõunaks valmis saada. Hea kastme saladus on lihtne - mida kauem keeta, seda paremaks läheb.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Kuumuta kastrulis õli. Lisa hakitud peekon, sibul ja küüslauk ning kuumuta mõni minut. Lisa hakkliha ja jätka praadimist 5 minutit. Viimaks lisa tomatipüree, puljong ja pune. Hauta vaiksel tulel kaane all 50 minutit, aeg-ajalt segades. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga.
Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ning sega kastmesse.
Serveeri mahlase kastmega ülevalatud pastat koos riivitud Parmesani juustuga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
bolognese 20.dets 2015 16:15
Äitah heade soovituste eest Nat, Zeus ja sküü!Võtsin teie kõigi nõu kuulda.
bolognese 20.dets 2015 16:10
Hästi hea tundub pole veel proovinud. Usun ,et see tuleb hea
Signe 18.veeb 2013 20:27
Tehtud! Panin porgandit ka ja tomatipastat veidi vähem, ülihea tuli. :)
Lallukas 17.nov 2012 13:09
Soovitan proovida!v2ga hea!
lola 09.okt 2012 18:58
mmmmm-
m...........................-
väga hea
Nat 27.aug 2012 21:35
Kindlasti pange porgandit--see annab imelise maitse juurde :)
merka 24.aug 2012 14:44
Aga mina hetkel proovingi seda, vaatab mis välja tuleb kastme lõhn on küll super, aga tegin tavalise hakklihaga ja tomatipasta plus hiina poolmaguskaste . Saab teada :P
Kaja 24.mai 2012 17:34
Mul kulus küll kõik puljong ära, muidu oleks liiga kuiv jäänud :) 5 retsept :)
Zeus 20.aug 2011 12:33
50 minutit on ikka väga optimistlik. Õige bolognese maitse saavutamiseks peab kastmes olema ka porgand ja hautada tuleb min. 2 tundi. Tomatipüreed on ka selles retseptis paljuvõitu, õige bolognese ei ole punane, vaid oran?. Üldse soovitan kasutada pigem tomatipastat.
ikka123 12.apr 2011 18:14
Sellise koguse puljongiga oleks sealt ainult supp tulnud, mina vedelikku ei lisanudki, siis tuli sellise konsistentsiga nagu pildil.
Sküü 29.märts 2011 14:22
Mina olen lisanud juurde ka punast veini ja romariini (pune asemel) - imehea:)
Kipp 25.jaan 2011 17:29
Mida kauem hautad, seda rohkem koostisainete maitsed omavahel segunevad ja seda parem lõpp-tulemus on :)
-Kirsi- 07.jaan 2011 17:28
Miks peab seda hautama nii kaua - 50 min?
san 06.jaan 2011 15:38
ma panin kogematta tomatipasta ennem hakkliha sisse :S , ma loodan et midagi ei muutu ,
Iris 01.dets 2010 20:51
Mulle meeldivad Itaalia toidud:)
Mannu 02.nov 2009 18:02
Mina panin teiskordsel valmistamisel lihapuljongit vaid 1-2 dl, esimesel korral tuli liiga vesine.
täpikeseke 20.okt 2008 20:02
Algajale köögivallutajale suurepärane start. Porgandist puudust ei tundnud, kuigi ta võib seal olla. See on ilmselt lihtsustatud retsept. Lintnuudlid on igal juhul ehtsamad, kuna neile hakkab kaste paremini külge kui spagettidele. Viimaseid on nii kui nii tüütu mööda taldrikut taga ajada :P
vanakubjas 27.juuni 2008 12:22
Minu arust on retseptist puudu porgand.
1