Kastmed

Lihapallid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Keedetud lihapallid sooja juustu-paprikakastmega on sobiv roog kogu perele. Juurde võid pakkuda kartuleid või kartulipüreed, sobivad ka riis ja pasta.
Valmistusaeg: 20-40 min

Ettevalmistusteks 10 minutit Keetmiseks 25 minutit

Kogus: 4 portsjonit
Sega omavahel hakkliha, muna, kartulijahu, vesi, sinep, hakitud petersell, sool ja pipar. Vormi segust 2 cm läbimõõduga pallid. Lase vesi keema, lisa puljongikuubikud ning sega korralikult. Keeda lihapalle puljongis 5 minutit. Pane korraga kastrulisse nii palju palle, et neid oleks üks kiht. Tõsta valmis lihapallid vahukulbiga potti ja aseta kaas peale. Sõelu kastme jaoks 4 dl puljongit. Sega jahu külma veega hästi läbi, lisa keevale puljongile pidevalt segades. Lase kaste keema ja pane lusikaga juurde sulatatud juust. Kui juust on sulanud, lisa tükeldatud paprika ja hakitud till. Vala kaste lihapallide peale. Retsept on mõeldud neljale inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Alice 24.okt 2012 16:30
Väga maitsev ! :) Peale lihapallide keetmist, praadisin neid natuke ka pannil :)
Maris 19.juuni 2012 12:34
mmm...nii head!
farfaare 02.jaan 2012 17:15
Väga hea. Lastele meeldis. Lihapallide segu tegin köögikombainis ja (tänu sellele?) oli väga hea vormida, ei lagunenud laiali. Kastme tegin kogu puljongist, ei sõelunud. Lisasin sellele 1L puljongile siis karbi merevaiku ja ülejäänud koostisosi nii, nagu retseptis antud. Ei ütleks, et kaste jäi vedelam. Kuid sai mõnusa suure potitäie.
liis 23.veeb 2011 22:18
kui need lihapallid veel omakorda riivsaias ja munas paneerida, siis on tulemus veelgi erilisem.
Liine 20.sept 2010 17:40
Tegin sünnipäevalauale ja kõik kiitsid :)!
Mmmerlekas 16.märts 2010 19:06
Niii lihtne teha ja ülemõistuse hea :Paga kastet sai tõesti potitäis:D
Liis 02.jaan 2010 17:04
Super maitsev, tegin seda kodus leidunud ainetest. Hakklihase-
gust jätsin ära vee, sinepi ja peterselli, selle asemel panin ühe üliväikese sibula, pitsamaitseainet, ja riivasaia-hapukoore segu. Puljongikuubi-
kut ei kasutanud. Kastmes asendasin sulatatud juustu riivjuustuga ja peterselli piparmündiga. Kokku-
võttes - viis keele alla!:Y
betheliz 30.nov 2009 16:52
Nämma jah, lastele väga maitses. Neile meeldib kui sibulat pole ja petersell oli ainult kuivatatud aga sai hakkama. Aga mul küll seda kastet palju ei olnud meil armastatakse rohkelt kastet panna;)
Mississai 27.juuni 2009 15:27
Käitusin nagu mu oma ema, kes asendab puuduvaid koostisosi kodusleiduvatega ja vahetasin peterselli persillade maitseaine vastu ning toorjuustu hapukoore vastu. Lapsed praegu söövad ja mõmisevad mõnust!
Evitabella 29.mai 2009 18:38
Väga maitsev ja lihtne. Kindlasti proovige.
efkka 11.veeb 2009 16:54
kui panen kartulijahu asemele tavalist jahu,kas läheb siis väga mööda??juba täna teen,aga poes polnud kartulijahu:(
Ell 18.dets 2008 14:52
meievaiku on ka igasuguste erinevate maitsetega, rohelisest just murulauguga;) muidu tahaksin väga proovida aga poodi tuleb ennem minna
merlinpooh 12.dets 2008 16:25
Proovisn teha, väga kerge oli valmistada ja tõesti MAITSEV!
Bisc 30.okt 2008 20:06
Väga maitsev tõesti, soovitan proovida! Aga koguseliselt - SUUR potitäis kastet, nõustun eelmise kommenteerijaga!
Ragnaripea 29.juuni 2008 20:02
Oi, kui väga hea see oli. Ma alguses sügasin veidi kukalt selle peale, et sulatatud juust ja maitserohelise oma (Merevaiku ju teatavasti pole sellist) aga siis leidsin Creme Bonjouri ja lõpptulemus maitses ausalt keelt alla viivalt. Värsked elamused, just lõpetasin söömise. Ma oleks võinud ainult alguses vaadata, et retsept neljale on mõeldud. Ma nii ja naa ikka järgisin neid koguseid ja siis üllatuseks oli üks suur (loe: SUUR) pannitäis kastet mul. Super, soovitan!
Ingale 20.jaan 2008 17:43
Proovisin, väga mõnus. Mulle meeldib peterselli intensiivne maitse.
svetam 27.veeb 2007 13:30
prooviks
1