Kastmed

Punaveinikaste

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Indrek Kivisalu
See on üks põhikastmeid, mida üldjuhul pakutakse liha kõrvale. Kodukokkadele lihtsustatud variant, mis hõlmab nii klassikalise Sauce Espagnole’i kui ka Demi-Glace’i tehnoloogiad. Saab luua ka küllaga edasiarendusi, lisades seeni, ürte, marju ja/või magusamat kangendatud veini, likööri, brändit jne.
Valmistusaeg: 40-60 min
1. Kuumuta nisujahu rasvaines helepruuni värvuseni.
2. Lisa pisut jahtunud mass pidevalt segades keevale puljongile.
3. Keeda kastet väiksel tulel pool tundi, seejärel lisa läbikuumutatud tomatipasta ja vein. Jätka keetmist, kuni kolmandik kastmest on aurustunud, pannes soovi korral vahepeal potti ka ürdid.
4. Maitsesta pipra, soola ja vajadusel suhkruga. Kurna ja säilita külmkapis. Kui soovid, võid enne serveerimist võid juurde vispeldada.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kadri 29.nov 2010 13:37
Udupäisuses ei suutnud oma poenimekirjas välja lugeda, et vaja ainult veisekonte, nii et panin segamini veise ja seakondid (puljongisse siis). Pudel veini jäi minu arust veidike paljuks (pidin lisama päris korralikult suhkurt et seda hapusust ära saada (või kasutasin mingit valet veini)). Mul jätkus seda kastet 30le inimesele ja jäi veel üle ka :P
Pille 12.okt 2010 19:43
Mitmele see kogus umbes on?? :P
Pofanne 26.veeb 2009 12:55
liiter veini kastme sisse??
helli35 08.jaan 2008 16:31
mmm...see on väga hea kaste...:)))
1