Kastmed

Hele põhikaste (velouté)

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Maire Suitsu
Kogus: 1 portsjon
Sulata või keedunõu põhjas, sõelu või raputa juurde jahu ja sega hästi läbi, väldi jahu pruunistumist.
Kui jahu ja või on segunenud, kalla korraga juurde kogu külm vedelik ja sega kaste ühtlaseks. Kui lisatav vedelik on soe, lisa see vähehaaval ja peene nirena, kastet kogu aeg põhjast segades. Maitsesta soovikohaselt ning keeda madalal kuumusel ja vahetevahel labidakesega mööda põhja segades vähemalt 10 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Algaja 01.jaan 2012 14:09
Kuna Algaja sai selle retsepti järgi kastme tehtud, siis hinne 5.
Algaja 01.jaan 2012 14:08
Minul tuli ka esmakordselt valge kaste välja! :) Feela - võib küll sega jahu eelnevalt nt kaasitäies külmas vees või piimas ja kallata siis kuumale rasvainele peale ja hakata vähehaaval lisama ülejäänud vedelikku. Jahu ei tohiks sega sooja vedelikuga, sest siis see läheb klimpi. Vispel on ka hea segamiseks.
Feela 16.nov 2009 14:26
Kas eelnevalt ei tohi segada jahu vedelikuga ja siis lisada sulatatud võile ??
viljar10 07.sept 2009 20:17
siis see ei ole enam põhikaste vaid juustukaste. ;) jälgi teemat
keke10 07.sept 2009 09:30
mina lisan alati natuke merevaiku.
1