Kastmed

Lihtne hapukoorekaste

Keskmine hinne: 3.07 Allikas: 100 rooga Autor: Maire Suitsu
Kogus: 1 portsjon
Aja õli väikese keedunõu põhjas madalal kuumusel tuliseks. Raputa juurde jahu ning lase puukahvliga pidevalt segades küpseda helepruuniks. Tõsta pann kohe tulelt, kalla ühekorraga juurde külm vesi ja sega plastvispli või puukahvliga ühtlaseks. Tõsta pliidile tagasi, kuumuta segades kuni paksenemiseni ning hauta küpse maitse saavutamiseks 7–8 minutit. Lisa vähehaaval hapukoor, sega hästi läbi ja lase korraks peaaegu keema tõusta. Maitsestamiseks piisab soolast, soovi korral ka vähesest valgest piprast. Laual võib kastmele raputada maitserohelist. Valmiskastmele võid lisada teelusikatäie võid, mis täiustab maitset ning annab läiget.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
marielis 15.sept 2010 16:16
Lisasin kastmele tükeldatud taist sealiha ja väga hea tuli :P
WFH 23.juuli 2010 21:26
Väga lihtne ja nutikas kaste. Saab ära kasutada kõike, mida parasjagu kapis leidub ning ka siis kui midagi pole, saab lihtsate vahenditega hea kastmepõhja:) Minu jaoks jäi midagi nagu puudu (pipart ega muud taolist ei lisanud). Kasutasin soolavõid ning seega polnud ka selle panemiseks vajadust. Haarasin kapist segumaitseaine (sellise, millest ka puljongit tehtakse), lisasin lusikatäie ja leidsingi oma "millegi, mis puudu oli."
Hellu912 15.juuli 2010 09:50
see on väga hea tegin seda täna minu perele maitses
tiiger 06.dets 2009 13:56
sõin seda kunagi lapsena hea, et üles leidsin selle kastme retsepti
1