Kastmed

Maksakaste III

Keskmine hinne: 3.55 Allikas: 100 rooga Autor: Maire Suitsu
Kogus: 1 portsjon
Kõrgel kuumusel ja liiga kaua praetud maks on maitsetu ja kuiv. Maitsva kastme saamiseks pruunista kiiresti maksa pealispind ja lase lõplik valmimine toimuda vedelikus, kus temperatuur teatavasti ei saa tõusta üle saja kraadi.
Hauta poolrõngasteks lõigatud sibulat pannil õlis 7–8 minutit, tõsta vahukulbiga ära. Lõika maks paari sentimeetri paksusteks ribadeks, paneeri need soola ja pipraga segatud jahus ning prae kiiresti ümberringi pruuniks. Raputa peale jahu, sega läbi ning lisa vesi, seejärel koor ning sibulahautis. Hauta kastet veel 5–7 minutit, maitsesta soola ja jahvatatud valge pipraga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
MIna 18.okt 2011 21:00
Olen siiani alati kohvikoorega teinud ja alati hästi välja tulnud. Kogused silma järgi, vee ja kohvikoore suhe umbes nii nagu retseptis. Seekord proovisin siis hapukoorega...kuna hapukoorega pole varem teinud, siis ka koguseid jälgisin. Nojahh, ütleme nii, et selline vee ja hapukoore proportsioon ei kõlba küll kuhugi, täitsa vastik kaste tuli! Ei soovita! Söögikõlb-
likuks sain piima lisamisega ja ka keedetud porgandit panin sisse. Soola kohe kõvasti (märksa rohkem kui rõõsakoorega tehes).
K. 13.veeb 2010 19:31
hea tuli! väga pehme ja maitsev...:Y
familon1 03.veeb 2010 20:11
Väga hea tuli ja pererahvale ka väga maises :Y
hipster 17.nov 2009 13:06
väga hea ja lihtne teha :)
t. 26.sept 2009 15:49
tundub hea....... muidu on maks üks mu lemmikuimaid toite
elerand 05.sept 2009 19:39
järelikult pole maitsvalt valmistatud maksa saanud,vaid kulinarkaubandus toodetega leppinud.Õigesti valmistatud maks on õrn ja hõrk.Katsetage,maks valmib kiiresti! Head kokkamist
k. 04.sept 2009 22:54
uhh,maks on üks asi, mida ma ei suuda mingi hinna eest süüa :S
1