Kastmed  » Dipikastmed

Baklažaanidipp ehk Badenjan Dip

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nigella retseptid Autor: Nigella Lawson
Kokasaate "Nigella retseptid: eksootiline õhtu" retsept.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistusaeg: 20 minOoteaeg: 30 minValmistamisaeg: 1 t 15 min

Kogus: 10 portsjonit
Eelkuumuta ahi 220 kraadini. Torka baklažaanidesse kahvliga augud, aseta baklažaanid küpsetusplaadile ja küpseta (45 min kuni 1 t), kuni baklažaanid muutuvad pehmeks. Lase jahtuda, eemalda kest, purusta viljaliha ja jäta see sõela nõrguma. Pärast küpsetamist, kesta eemaldamist ja nõrutamist saab baklažaanidest u 3 dl-se massi. Kuumuta pannil 2 supilusikatäit õli, lisa sibul ja küüslauk. Kui need on kuldseks muutunud, lisa nõrutatud baklažaanimass ja kuumuta koos sibula ja küüslauguga madalal kuumusel u 5 minutit, sega tihti. Seejärel tõsta segu kaussi jahtuma ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa jahtunud baklažaanisegule jogurt ja vees ligunenud safran, sega kõik hästi läbi. Tõsta segu serveerimiskaussi, raputa peale hakitud münt ja röstitud piiniapähklid ning lisa veidi õli.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa