Uudiskiri Instagram Facebook
 
Dipikastmed

Baklažaanidipp ehk Badenjan Dip

Dipikastmed

Baklažaanidipp ehk Badenjan Dip

Nigella Lawson Nigella retseptid
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Nigella Feasts
Kokasaate "Nigella retseptid: eksootiline õhtu" retsept.

üle 60 min

Ettevalmistusaeg: 20 minOoteaeg: 30 minValmistamisaeg: 1 t 15 min

Retsept
portsjonile
3 tk väiksed baklažaanid
2 sl Oliiviõli (mitte extra-virgin)
1 tk Suur peeneks hakitud sibul
3 tk Purustatud või riivitud küüslauk
sool, must pipar
2.5 dl (kreeka) jogurt
0.25 tl safraniniidid +
2 sl + soe vesi safrani leotamiseks
KAUNISTUSEKS
värsket münti
röstitud piiniseemneid
veidi extra-virgin oliiviõli
Eelkuumuta ahi 220 kraadini. Torka baklažaanidesse kahvliga augud, aseta baklažaanid küpsetusplaadile ja küpseta (45 min kuni 1 t), kuni baklažaanid muutuvad pehmeks. Lase jahtuda, eemalda kest, purusta viljaliha ja jäta see sõela nõrguma. Pärast küpsetamist, kesta eemaldamist ja nõrutamist saab baklažaanidest u 3 dl-se massi. Kuumuta pannil 2 supilusikatäit õli, lisa sibul ja küüslauk. Kui need on kuldseks muutunud, lisa nõrutatud baklažaanimass ja kuumuta koos sibula ja küüslauguga madalal kuumusel u 5 minutit, sega tihti. Seejärel tõsta segu kaussi jahtuma ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa jahtunud baklažaanisegule jogurt ja vees ligunenud safran, sega kõik hästi läbi. Tõsta segu serveerimiskaussi, raputa peale hakitud münt ja röstitud piiniapähklid ning lisa veidi õli.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes