Kastmed  » Dipikastmed

Küüslaugune dipikaste ubadest

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Mõnus viis mahendada küüslaugu teravust. Kogus 400 grammi.
Valmistusaeg: 20-40 min
1. Pane küüslaugupesad keevasse vette ja jäta sinna jahtumiseni seisma.
2. Koori küüslaugud ja tõsta õlisse ning kuumuta kuni pool tundi madalal kuumusel.
3. Lase õlil ja küüslaukudel jahtuda ja püreesta.
4. Kurna oad konservivedelikust ja lisa koos sidrunimahla ja soolaga küüslaugupüree hulka.
5. Püreesta kogu segu. Kui mass on liiga tihke, lisa veidi vett.
6. Serveeri kas erinevate saiade, näkileibade või krõpsudega.

HEA TEADA!
* Ilma oalisandita küüslaugupüreed on mugav kasutada kõikvõimalike toitude, sh kastmete, suppide, tomatitoitude jms maitsestamiseks. Säilita püreed kindlasti jahedas ja õhukindlas anumas. Küüslaugupüree on mahedama maitsega kui toores küüslauk, sest kuumutades eraldub osa küüslaugu eeterlikest õlidest.

* Valgete ubade asemel võid dipikastme valmistada ka kikerhernestega – nii oad kui ka kikerherned võivad olla kas konservi kujul, vaakumpakendis eelkeedetud või enda keedetud. Küll ei tasu dipikastme hulka lisada musti ja Kidney ube ega põldube, mille värv pole püreestatuna apetiitne.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa