Uudiskiri Instagram Facebook
 
Külmad kastmed

Ploomi-tšillisalsa

Külmad kastmed

Ploomi-tšillisalsa

Angelica Udeküll Ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Sobib pakkuda näiteks grillitud liha ja kana kõrvale.
Retsept
portsjonile
300 g Kollased ploomid
40 g Punane sibul
1 sl Hakitud koriander
1 sl hakitud värske münt
1 tl Tšillikaun (hakitud)
1 tl laimimahl
2 tl Suhkur
Sool
Must pipar
Eemalda ploomidelt koor, seejärel poolita, eemalda kivid ja lõika viljalihast kuubikud. Puhasta sibul ja lõika kuubikuteks. Haki kõik maitseained ja pigista laimist paras kogus värsket mahla. Sega kõik komponendid omavahel ja aseta purki. Kui kasutad hästi küpseid ploome, võta sisu lusikaga välja. Kui aga tegemist on tooremate ploomidega, ehmata koor kuuma veega lahti, misjärel on seda juba lihtne eemaldada. Soovi korral võid salsa ka läbi kuumutada, et see paremini säiliks. 

KOMMENTAARID

Hindaja 18.sept 2009 20:51
Täna valmistasin, väga maitsev tuli, kuigi enamus komponente asendasin: punased ploomid kollaste asemel ja kreegid, piparmündi asemel panin melissi, koriandrit ei olnud seekord võtta, laimi asendasin sidruniga. Homme proovin lisades küüslauku ja proovin ka kuumutades. Grillkana kõrvale sobis ülihästi :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes