Kastmed  » Külmad kastmed

Adžika Kreeka pähklitega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Gruusiast pärit terav kaste sobib marinaadi, suppi, hautisesse, küpsetamiseks, ka leiva peale. Hmeli-sunelit, maitsetaimede segu, tasub otsida turult või väikestest kauplustest.
Valmistusaeg: kuni 20 min

Puhasta paprika ja tšilli seemnetest, koori küüslauguküüned. Aja tšilli, paprika, küüslauk ja till kaks korda läbi hakklihamasina. Esimene kord keskmise jämedusega ja teine kord hästi peenest sõelast. Lisa jahvatatud kreeka pähklid ja maitseained. Sega ühtlaseks massiks ja tõsta purki. Lase külmikus kastmel ööpäev tõmmata ja kasuta nädala jooksul ära.
Kui soovid kastet hoidistada, steriliseeri purgid ja purgikaaned keevas vees. Täida seejärel purgid adžikaga. Aseta purgid potti, täida pott veega nii, et purgid oleksid kaelani vees. Kuumuta vesi keemiseni ja keeda vaiksel kuumusel hoidiseid 10 minutit. Kaaneta kohe.

Kogus 5 dl.

NIPP: Külmuta adžikat väikeste portsjonitena sügavkülmikus.

HEA TEADA: Hmeli-suneli sisaldab koriandrit, tilli, basiilikut, loorberilehti, majoraani, peterselli, safranit, musta pipart, sellerit, tüümiani, iisopit, münti ja tšillit. Kui valmissegu saada ei õnnestu, võib nimetatud maitseaineid oma eelistuse järgi maitsestamiseks kasutada.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa