Kastmed  » Külmad kastmed

Kodune majonees

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Kaie Mei
Kõige olulisemaks tingimuseks, et majonees õnnestuks, on toatemperatuuril koostisained ja head töövahendid.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 1 portsjon
1. Sega käe vahel soojana tunduva kausi põhjas munakollane sinepi ja vähese soolaga ühtlaseks. Seejärel lisa hape – sidrunimahl või äädikas – ning vispelda segu ligi minuti jagu.
2. Alusta vahustamist jätkates õli lisamist. Seda tuleb teha vähehaaval ja võimalikult ühtlase nirena valades. Mida vastupidavam vispeldajana oled, seda julgem võid valamisel olla. Kel kondijõust jääb väheks, peaks mikseri abiks võtma. Samas toob mikseri jõud kaasa tunduvalt sitkema majoneesi, millesse “mahub” ka rohkem õli. Seetõttu on retsepti õlikogus ligikaudne, usalda siinkohal oma maitsemeelt.
3. Jätka õli lisamist, kuni saad soovitud tihedusega kastme, ning alusta maitse tasakaalustamisega. Võib juhtuda, et vajad rohkem soola. Kui maitses on liigselt ümarust, teravda seda tilga sidrunimahlaga. Kui kaste sai “kange”, lisa sellele vahustamise käigus tilgake sooja vett.

SOOVITUSED:
* Klopi munakollase hulka ka peeneks hakitud või pressitud küüslauku.
* Lisa majoneesile värskeid ürte või paprikapulbrit.
* Asenda osa viinamarjaseemneõlist piprase järelmaitsega oliiviõliga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa