Kastmed  » Külmad kastmed

Baklažaaniikra

Keskmine hinne: 3.62 Allikas: Oma Maitse Autor: Tuuli Mathisen
Baklažaanile mõeldes meenub mulle alati Jalta turg, kus oli võimalik kümnete kaupa maitsta erinevaid baklažaaniroogasid. Vürtsikad, suitsutatud, grillitud, marineeritud – kui vaid saaks kirjeldada neid maitsenüansse! See retsept on pärit Vene köögist, erakordselt maitsev magusmahe praekõrvane, leivamääre või iseseisev toit vaatamata oma vähekõnekale hallikale välimusele.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Torka baklažaanikoore sisse mõned augud ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 1,5 tundi. Lase jahtuda ning eemalda koor. Pehmeks küpsenud sisu haki peeneks ja pane kaussi.
2. Haki sibul ja prae see õlis vaiksel tulel klaasjaks. Ära pruunista. Lisa pannile sibula juurde hakitud küüslauk ja paprika ning prae veel mõni minut. Sega see baklažaaniga.
3. Kuumuta tomateid keevas vees, koori, eemalda seemnesisu ja haki viljaliha peeneks. Tõsta ülejäänud ainete hulka koos suhkru, soola ja pipraga ning peenesta saumikseriga ühtlaseks massiks.
4. Kuumuta potis õli, lisa sinna saadud mass ja hauta kaane all umbes 1 tund. Eemalda potikaas ning lase veel pool tundi haududa.
5. Maitsesta valmis segu lõplikult, vajadusel lisa veiniäädikat või sidrunimahla.
6. Tõsta steriliseeritud purkidesse ja sule õhukindlalt.

Kogus 0,75 liitrit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa