Kastmed  » Külmad kastmed

Adžika

Keskmine hinne: 4.6 Allikas: Toidutare Autor: Toidutare
Sobib väga hästi kuumade ja külmade lihatoitude juurde sinepi või mädarõika asemel, ning ka õhukese kihina võileibadele. Väga aromaatne ja samas põletavalt kibe vürtskaste.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kibepipar, paprika, küüslauk ja till aja 2 korda läbi hakkmasina. (Teisel korral aja läbi kõige peenema sõela). Lisa jahvatatud Kreeka pähkli tuumad ning maitsesta soola ja maitseainetega. Sega korralikult, tulemus on ühtlane ja läikiv mass. Tõsta väikestesse purkidesse ja hoia külmkapis. Külmakapis säilib kuni paar aastat.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
pudrutaja 02.sept 2008 11:11
Hmeli-sumeli kohta kirjutas Maire Suitsu Maalehes nii Hmeli-suneli (ingl k Khmeli-suneli) 2 tl koriandriseemneid 2 tl kuivatatud basiilikut 2 tl kuivatatud tilli 2 tl kuivatatud aed-piparrohtu (võib asendada tüümianiga) 1 tl kuivatatud peterselli 1 tl kuivatatud münti 1 tl kuivatatud lambaläätse (fenugreek) 1 tl kuivatatud estraoni 1 loorberileht Jahvatage koriandriseemned ja peenestage uhmris kõik ained peeneks pulbriks. See netist leitud retsept tundub kõige lähedasem sellele, mis meil saada oli. Mõned pakuvad komponendiks ka tšillipulbrit, aga see ei tundu õige olevat.
diana14 05.juuli 2005 18:35
olen suur adika austaja kuid kust on võimalik osta hmeli-suneli maitseainet?
1