Uudiskiri Instagram Facebook
 
Külmad kastmed

Tkemalikaste alõtsadest

Külmad kastmed

Tkemalikaste alõtsadest

Peeter Kard
PrindiSoovita sõbrale
Vürtsikas alõtšha- või ploomikaste sobib hästi šašlõkikastmeks. Koostisainete koguseid pole antud, igaüks saab teha kastme oma maitse järgi.
Retsept
tkemaliploome ehk alotshasid
riivitud küüslauku
hakitud koriandrilehti
tilli
münti
basiilikut
soola
paprikapulbrit
veiniäädikat
Tkemaliploomid ehk alotšad keeta vähese veega ja hõõruda läbi sõela. Lisada riivitud küüslauku, hästi peeneks hakitud koriandrilehti, tilli, münti, basiilikut, soola ja rohkesti paprikapulbrit. Kuumutada veidi ja lasta jahtuda. Soovi korral võib lisada veidi veiniäädikat. Kaste peab olema kaunis terav. Ploomisousti võib teha ka leotatud ja keedetud mustadest kuivatatud ploomidest või muudest hapudest ja pooltoorestest ploomidest.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes