Uudiskiri Instagram Facebook
 
Külmad kastmed

Crème fraîche

Kodune crème fraîche
Retsept
Hapukoor või
Pett või
2 sl Keefir
2.5 dl Rõõsk koor 35% või 38%
Sega toasoojad ained kokku tulekindlast klaasist madalas pirukavormis või mõnes plastanumas, kata toidukilega ja hoia toatemperatuuril tuuletõmbuseta kohas 24–48 tundi ehk kuni segu muutub sültjaks ning näeb välja nagu hüübimisele lähenev tarretis. Crème fraîche säilib külmkapis tarvitamiskõblikuna kuni 10 päeva. Prantsuse hapukoort ei saa teha jogurtiga.
Lahja variant. Võta eelkirjeldatud ainete asemel 1,5 dl lahjat hapukoort, 1,5 dl 0,5% rasvasusega piima ja 0,25 tl suhkrut. Paksenemine toimub 12–24 tunni jooksul.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes