Kastmed  » Külmad kastmed

Karulaugupesto

Keskmine hinne: 4.33 Allikas: Pereköök
Karulaugupestot saab valmistada vaid maikuus esimestest värsketest karulaugulehtedest, enne kui taim õitsema hakkab.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kasuta vürtsikat karulaugupestot ahjus röstitud ciabatta-viilude katteks, värskelt keedetud pasta kastmeks või supikastmete maitsestamiseks.
Rösti seedermänniseemned kuival pannil. Pese karulaugulehed, kuivata ja haki suuremateks tükkideks, purusta koos seedermänniseemnetega saumikseri abil. Nirista tasakesi hulka õli, jätkates saumikseriga töötlemist. Maitsesta soola ja sidrunimahlaga. Lõpuks sega käsitsi hulka parmesan.
Pesto säilib külmkapis 2 nädalat.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 14.mai 2014 14:36
Jah, lisage õli, kuna suuremalehelised ja juba küpsemas "eas" karulaugud on kuivemad, noored mahlasemad. Siit tulenebki konsistentsi erinevus.
Anne 13.mai 2014 10:54
On tõesti väga maitsev, kuid mul üks väike mure ka sellega .Nimelt, püüan teha kõik täpselt nii, kuis retseptis ette nähtud,kuid mul kipub see kõik väga kuiv tulema.Kas on mu blender vilets või....igatahes näen väga palju vaeva, et kõik ained korralikult läbi "blendertatud" saaks.Täna panin sinna hulka pisut merevaiku, et anda pestole pisut enam mahlakust.Tulemus on küll väga-väga hea, kuid ometi tekkis küsimus, kuidas on võimalik teha nii vedelat pestot,nagu kauplustes näha saab(tõsi,poes ma karulaugu pestot näinud pole),kuid siiski....Kas peaksin õli rohkem lisama?
Everly 21.mai 2012 23:06
Tõesti väga maitsev, kasutasin seedrimänniseemnete asemel kõrvitsaseemneid (natuke soodsamad :))
Roxy89 24.mai 2011 12:13
Maitsev. Kindlasti 5p.
Hindaja 15.mai 2011 21:17
Samuti soovitan proovida seda retsepti. :) Mul kasvab karulauk aianurgas, täna vaatasin, et esimene õiepung hakkab osadel puntidel välja tulema - korjasin ruttu lehed ära ja tegin pestot. Imemaitsev! :)
katariina333 06.mai 2009 16:05
Väga maitsev segu, lisan igasugustele roogadele. Näiteks samamoodi nagu tavalist pestot (st basiiliku pestot), lisasin spagettidele ja ka suppidele ja vormidele ja kastmesse. Super! Teinekord proovisin teistmoodi, kuna ei olnud seedriseemneid, röstisin natuke kodusolevaid seesami-ja linaseemneid ja lisasin mingit tavalist tugevamaitselt juustu ja väga maitsev tuli! Soovitan kõigile katsetamist!
1